√Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek

1. Szolgáltató adatai

Név: ETO HOTEL Kft.
Sz√©khely: H – 9027 GyŇĎr, Nagys√°ndor J√≥zsef u. 31.
Levelez√©si c√≠m (√ľzleti tev√©kenys√©g helye): H – 9027 GyŇĎr, Nagys√°ndor J√≥zsef u. 31.
Telefon: +36 96 815 981

2. √Āltal√°nos szab√°lyok

2.1. Az ‚Äě√Āltal√°nos SzerzŇĎd√©ses Felt√©telek‚ÄĚ (tov√°bbiakban √ĀSZF) szab√°lyozz√°k a Szolg√°ltat√≥ √°ltal √ľzemeltetett sz√°ll√°shely (ETO PARK HOTEL****superior¬†Business & Stadium, GyŇĎr) √©s szolg√°ltat√°sainak ig√©nybev√©tel√©t.
2.2. Egyedi felt√©telek nem k√©pezik a r√©sz√©t jelen √ĀSZF-nek, de nem z√°rj√°k ki k√ľl√∂n, speci√°lis meg√°llapod√°sok k√∂t√©s√©t utaz√°sk√∂zvet√≠tŇĎkkel, szervezŇĎkkel, esetenk√©nt m√°s-m√°s, az adott √ľzletnek megfelelŇĎ felt√©telekkel.

3. SzerzŇĎdŇĎ f√©l

3.1. A Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokat a Vend√©g veszi ig√©nybe.
3.2. Amennyiben a szolg√°ltat√°sokra vonatkoz√≥ megrendel√©st a Vend√©g k√∂zvetlen√ľl a Szolg√°ltat√≥nak adja le, √ļgy a Vend√©g lesz a SzerzŇĎdŇĎ f√©l. A Szolg√°ltat√≥ √©s a Vend√©g egy√ľttesen, amennyiben a felt√©telek teljes√ľlnek, szerzŇĎd√©ses felekk√© v√°lnak (tov√°bbiakban Felek).
3.3. Amennyiben a szolg√°ltat√°sokra vonatkoz√≥ megrendel√©st a vend√©g megb√≠z√°s√°b√≥l egy harmadik szem√©ly (tov√°bbiakban K√∂zvet√≠tŇĎ) adja le a Szolg√°ltat√≥nak, az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s felt√©teleit a Szolg√°ltat√≥ √©s a K√∂zvet√≠tŇĎ k√∂z√∂tti meg√°llapod√°s szab√°lyozza. Ebben az esetben a Szolg√°ltat√≥ nem k√∂teles vizsg√°lni, hogy a harmadik szem√©ly jogszerŇĪen k√©pviseli-e a Vend√©get.

4. A Szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei

4.1. A Vend√©g sz√≥beli vagy √≠r√°sbeli aj√°nlatk√©r√©s√©re a Szolg√°ltat√≥ minden esetben √≠r√°sbeli aj√°nlatot k√ľld. Amennyiben az aj√°nlat elk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 48 √≥r√°n bel√ľl nem √©rkezik konkr√©t megrendel√©s, √ļgy a Szolg√°ltat√≥ aj√°nlati k√∂t√∂tts√©ge megszŇĪnik.
4.2. A SzerzŇĎd√©s kiz√°r√≥lag a Vend√©g √≠r√°sban leadott foglal√°s√°nak a Szolg√°ltat√≥ √°ltali √≠r√°sban megk√ľld√∂tt visszaigazol√°s√°val j√∂n l√©tre, √©s √≠gy √≠r√°sban megk√∂t√∂tt SzerzŇĎd√©snek minŇĎs√ľl. Teh√°t Szolg√°ltat√≥ √≠r√°sbeli ‚Äď legal√°bb e-mail √ļtj√°n t√∂rt√©nŇĎ – visszaigazol√°sa n√©lk√ľl a foglal√°s, az √©rv√©nyes szerzŇĎd√©s nem j√∂n l√©tre. SzerzŇĎd√©s a Szolg√°ltat√≥ √©s a szerzŇĎdŇĎ f√©l k√∂z√∂tt √≠r√°sban l√©trej√∂tt, a szolg√°ltat√°s megrendel√©s√©re vonatkoz√≥ meg√°llapod√°s.
4.3. Sz√≥ban leadott foglal√°s, meg√°llapod√°s, m√≥dos√≠t√°s, vagy annak a Szolg√°ltat√≥ √°ltali sz√≥beli visszaigazol√°sa nem szerzŇĎd√©s √©rt√©kŇĪ.
4.4. A sz√°ll√°s-szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©rŇĎl sz√≥l√≥ SzerzŇĎd√©s meghat√°rozott idŇĎtartamra sz√≥l.
4.5. Sz√°ll√°shely-szolg√°ltat√°s eset√©n, ha a Vend√©g a meghat√°rozott idŇĎtartam lej√°rta elŇĎtt v√©glegesen elhagyja a sz√°ll√°shely√©t (tov√°bbiakban: Sz√°ll√°shely), a Szolg√°ltat√≥ a SzerzŇĎd√©sben kik√∂t√∂tt sz√°ll√°shely-szolg√°ltat√°s teljes ellen√©rt√©k√©re jogosult a foglalts√°g f√ľggv√©ny√©ben, ellenkezŇĎ meg√°llapod√°s hi√°ny√°ban. A meghat√°rozott idŇĎtartam lej√°rta elŇĎtt meg√ľresedett Sz√°ll√°shelyet a Szolg√°ltat√≥ jogosult √ļjra √©rt√©kes√≠teni.
4.6. A sz√°ll√°s-szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek Vend√©g √°ltal kezdem√©nyezett meghosszabb√≠t√°s√°hoz a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes hozz√°j√°rul√°sa sz√ľks√©ges. Ebben az esetben a Szolg√°ltat√≥ kik√∂theti a m√°r teljes√≠tett szolg√°ltat√°s d√≠j√°nak megt√©r√≠t√©s√©t.
4.7. A sz√°ll√°s-szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek felt√©tele, hogy a Vend√©gek szem√©lyazonoss√°gukat a t√∂rv√©nyes elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen, a szoba elfoglal√°sa elŇĎtt igazolj√°k. A sz√°llod√°ban bejelent√©s n√©lk√ľl senki sem lakhat.
4.8. A SzerzŇĎd√©s m√≥dos√≠t√°s√°hoz √©s/vagy kieg√©sz√≠t√©s√©hez a Felek √°ltal al√°√≠rt √≠r√°sbeli meg√°llapod√°s sz√ľks√©ges.

5. A sz√°llod√°ba t√∂rt√©nŇĎ √©rkez√©s-elutaz√°s / Check-in ‚Äď Check-out

5.1. A szob√°k az √©rkez√©s napj√°n 14:00 √≥r√°t√≥l foglalhat√≥k el. A Szolg√°ltat√≥ a sz√°lloda foglalts√°g√°nak f√ľggv√©ny√©ben, k√ľl√∂n d√≠jaz√°s ellen√©ben tudja biztos√≠tani a korai √©rkez√©s, illetve a k√©sŇĎi elutaz√°s lehetŇĎs√©g√©t.
5.2. A Szolg√°ltat√≥nak abban az esetben, ha a Vend√©g nem jelenik meg a SzerzŇĎd√©sben meghat√°rozott √©rkez√©si napon 18.00 √≥r√°ig, joga van arra, hogy visszal√©pjen a SzerzŇĎd√©stŇĎl kiv√©ve, ha k√©sŇĎbbi √©rkez√©si idŇĎpont ker√ľlt kik√∂t√©sre.
5.3. Amennyiben a Vend√©g elŇĎleget fizetett, a szoba (a szob√°k) legk√©sŇĎbb a k√∂vetkezŇĎ nap 12.00 √≥r√°ig lefoglalva marad (maradnak).
5.4. A szobák az elutazás napján 11.00 óráig (csoportok esetében 10:00 óráig) állnak a Vendégeink rendelkezésére.
5.5. Amennyiben a Vend√©g a szob√°j√°t a bejelentkez√©skor a t√°voz√°s napjak√©nt felt√ľntetett napon 11.30 √≥r√°ig nem √ľr√≠ti ki √©s a tart√≥zkod√°s meghosszabb√≠t√°s√°hoz a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetesen nem j√°rult hozz√°, √ļgy a Szolg√°ltat√≥ jogosult a szoba√°rat egy tov√°bbi napra is kisz√°ml√°zni √©s ezzel egyidejŇĪleg a Szolg√°ltat√≥ szolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©ge is megszŇĪnik.

6. √Ārak

6.1. A sz√°lloda mindenkori lista√°rai (Rack Rate) a sz√°llodai szob√°ban, vagy a sz√°lloda port√°j√°n ker√ľlnek kif√ľggeszt√©sre.
6.2. Egyéb szolgáltatások árlistái az adott szállodai részlegen (NARRABO étterem, TEMPESTAS BAR) vannak elhelyezve.
6.3. A Vend√©g a szolg√°ltat√°sok √°r√°r√≥l mindig t√°j√©koztat√°st kaphat a szolg√°ltat√°sny√ļjt√°s megkezd√©se elŇĎtt a sz√°lloda recepci√≥j√°n.
6.4. A Szolg√°ltat√≥ a meghirdetett √°rait elŇĎzetes bejelent√©s n√©lk√ľl megv√°ltoztathatja. A sz√°lloda aktu√°lis √°rai a sz√°lloda honlapj√°n (www.hoteletopark.hu) tal√°lhat√≥k.
6.5. Amennyiben a Vend√©g sz√°ll√°s-helyet foglalt √©s azt a Szolg√°ltat√≥ √≠r√°sban visszaigazolta, √ļgy a m√°r visszaigazolt √°ron a Szolg√°ltat√≥ nem v√°ltoztathat.
6.6. Az √°rak k√∂zl√©sekor a Szolg√°ltat√≥ megjel√∂li az √°rak ad√≥tartalm√°nak (√ĀFA, IFA) aj√°nlatt√©telkor √©rv√©nyes, t√∂rv√©ny √°ltal szab√°lyozott m√©rt√©k√©t. A k√∂zz√©tett √°rak tartalmazz√°k a t√∂rv√©nyben meghat√°rozott √ĀFA-t, nem tartalmazz√°k azonban az idegenforgalmi ad√≥t, amit a helysz√≠nen kell megfizetni. A Szolg√°ltat√≥ a hat√°lyos ad√≥-t√∂rv√©ny (√ĀFA, IFA) m√≥dosul√°sa miatti t√∂bbletterheket, elŇĎzetes √©rtes√≠t√©s mellett, √°th√°r√≠tja a SzerzŇĎdŇĎ f√©lre. A szolg√°ltat√≥ az √°rait eur√≥ban hat√°rozza meg, melyek √°tv√°lt√°sa az MNB napi √°rfolyamadatai alapj√°n t√∂rt√©nik.
6.7. A Szolg√°ltat√≥ legjobb √°r garanci√°t alkalmaz. A garancia √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek alapfelt√©tele, hogy a Hotel & More √©s / vagy a sz√°lloda hivatalos weboldal√°n √©rv√©nyes visszaigazolt szobafoglal√°ssal kell rendelkezni. A kedvezŇĎbb √°r ugyanazon foglal√°si felt√©telek mellett √©rv√©nyes, mint a sz√°lloda √°ltal visszaigazolt felt√©telek. Ezen felt√©telek a k√∂vetkezŇĎek:
‚ÄĘ Ugyanazon sz√°llod√°ra √©rv√©nyes
‚ÄĘ A foglal√°sban szereplŇĎ √©rkez√©si √©s utaz√°si idŇĎpont megegyezik
‚ÄĘ Azonos a vend√©gl√©tsz√°m √©s a vend√©gek kora
‚ÄĘ Egyforma a szobat√≠pus √©s a szob√°k sz√°ma
‚ÄĘ Az egy√©b megrendelt szolg√°ltat√°sok mennyis√©ge √©s tartalma k√∂z√∂tt nincs k√ľl√∂nbs√©g

Az árgarancia az alábbi ártípusokra nem vonatkozik:
‚ÄĘ Nem nyilv√°nos fel√ľleten (pl.: clubrendszer, corporate) el√©rhetŇĎ √°rak eset√©n
‚ÄĘ Aukci√≥s weboldalakon el√©rhetŇĎ √°rak eset√©n
‚ÄĘ B√°rmely partner √°ltal adott hŇĪs√©gpontok felhaszn√°l√°sa eset√©n

7. Ajánlatok, kedvezmények

7.1. A Szolg√°ltat√≥ aj√°nlatai ‚Äď a napi szoba√°rak kiv√©tel√©vel ‚Äď csak korl√°tozott mennyis√©gŇĪ szobakapacit√°ssal √°llnak a Vend√©gek rendelkez√©s√©re.
7.2. Az aktu√°lis aj√°nlatok, kedvezm√©nyek, prom√≥ci√≥k a sz√°lloda weboldal√°n ker√ľlnek meghirdet√©sre.
7.3. A meghirdetett kedvezm√©nyek mindig egy√©ni szobafoglal√°sra vonatkoznak, kiv√©ve, ha az ettŇĎl val√≥ elt√©r√©s lehetŇĎs√©g√©t az adott kedvezm√©ny felt√©teleiben a Szolg√°ltat√≥ k√ľl√∂n felt√ľnteti.
7.4. A meghirdetett kedvezmények nem vonhatók össze semmilyen más kedvezménnyel.
7.5. A kedvezm√©nyes √°rak mindig a foglalts√°g f√ľggv√©ny√©ben √©rv√©nyesek.
7.6. A Szolg√°ltat√≥ speci√°lis kond√≠ci√≥khoz k√∂t√∂tt term√©keinek foglal√°sa, csoportos foglal√°s vagy rendezv√©nyek eset√©n, egyedi szerzŇĎd√©sben r√∂gz√≠tett felt√©teleket √°llap√≠t meg.
7.7. Gyermekek r√©sz√©re – a sz√ľlŇĎkkel k√∂z√∂s szob√°ban t√∂rt√©nŇĎ elhelyez√©s eset√©n – az al√°bbi sz√°ll√°s-√©tkez√©s kedvezm√©nyeket biztos√≠tjuk:

‚ÄĘ 0 – 3 √©ves korig: 100%
‚ÄĘ 3 – 12 √©ves korig: 50% kedvezm√©ny a p√≥t√°gy √°r√°b√≥l
‚ÄĘ 12 – 18 √©ves korig: p√≥t√°gyra vonatkoz√≥ d√≠jt√©tel ker√ľl meghat√°roz√°sra
7.8. P√≥t√°gy elhelyez√©s√©re csak bizonyos szobat√≠pusokban van lehetŇĎs√©g.
7.9. P√≥t√°gy ig√©nyt a szolg√°ltat√≥val elŇĎzetesen, a foglal√°ssal egy idŇĎben egyeztetni sz√ľks√©ges.

8. Lemondási feltételek

8.1. Amennyiben a sz√°lloda aj√°nlat√°ban m√°s felt√©telt nem hat√°rozott meg, a sz√°ll√°s-szolg√°ltat√°s k√∂tb√©rmentes lemond√°s√°ra az √©rkez√©s napj√°t megelŇĎzŇĎ 2. nap 16.00 √≥r√°ig van lehetŇĎs√©g.
8.2. Ha a SzerzŇĎdŇĎ f√©l a sz√°ll√°s szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©tel√©t elŇĎlegfizet√©ssel, hitelk√°rtya garanci√°val, vagy m√°s, SzerzŇĎd√©sben foglalt m√≥don nem biztos√≠totta, a Szolg√°ltat√≥ szolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©ge az √©rkez√©si napon helyi idŇĎ szerint 18:00 √≥r√°t k√∂vetŇĎen megszŇĪnik.
8.3. Ha a SzerzŇĎdŇĎ f√©l a sz√°ll√°s szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©tel√©t elŇĎlegfizet√©ssel, hitelk√°rtya garanci√°val, vagy m√°s SzerzŇĎd√©sben foglalt m√≥don biztos√≠totta, √©s az √©rkez√©si napon nem √©rkezik meg, a Szolg√°ltat√≥ a SzerzŇĎd√©sben meghat√°rozott m√©rt√©kŇĪ, de legal√°bb egy napi sz√°ll√°sd√≠jat k√∂tb√©rk√©nt √©rv√©nyes√≠t. Ebben az esetben a sz√°ll√°st a SzerzŇĎdŇĎ f√©l r√©sz√©re az √©rkez√©si napot k√∂vetŇĎ nap d√©li 12:00 √≥r√°ig fenntartja, majd ezt k√∂vetŇĎen a Szolg√°ltat√≥ szolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©ge megszŇĪnik.
8.4. A visszaigazolt √©rkez√©s napj√°t megelŇĎzŇĎ 48 √≥r√°n bel√ľli el√°ll√°s eset√©n a k√∂tb√©r √∂sszege egy √©jszakai sz√°ll√°s 50%-a, m√≠g a visszaigazolt √©rkez√©s napj√°t megelŇĎzŇĎ 24 √≥r√°n bel√ľli el√°ll√°s eset√©n a k√∂tb√©r √∂sszege egy √©jszakai sz√°ll√°s 100%-a.
8.5 Amennyiben a SzerzŇĎdŇĎ f√©l gazd√°lkod√≥ szervezet (ide√©rtve a gazdas√°gi t√°rsas√°gokat, t√°rsadalmi szervezeteket, egyh√°zakat, √∂nkorm√°nyzatokat, √∂nkorm√°nyzati int√©zm√©nyeket, √°llami szervezeteket √©s azok int√©zm√©nyeit, stb.), az el√°ll√°s eset√©n esed√©kes k√∂tb√©rt akkor is a SzerzŇĎdŇĎ f√©l/MegrendelŇĎ k√∂teles a Szolg√°ltat√≥nak megfizetni, ha a sz√°ll√°sd√≠jat egy√©bk√©nt a megrendelŇĎ nev√©ben elj√°r√≥ Vend√©g viseli k√∂zvetlen√ľl.
8.6. A Szolg√°ltat√≥ speci√°lis kond√≠ci√≥khoz k√∂t√∂tt term√©keinek foglal√°sa, csoportos foglal√°s vagy rendezv√©nyek eset√©n, a fentiektŇĎl elt√©rŇĎ, egyedi SzerzŇĎd√©sben r√∂gz√≠tett felt√©teleket √°llap√≠t meg.
8.7. Csoportfoglal√°s eset√©n a lemond√°si √©s m√≥dos√≠t√°si felt√©telek a k√∂vetkezŇĎk:
8.7.1. A teljes szobamennyis√©g k√∂tb√©rmentes lemond√°sa az √©rkez√©st megelŇĎzŇĎ 60. napig lehets√©ges.
8.7.2. Az √©rkez√©st megelŇĎzŇĎ 30. napig k√∂tb√©rmentesen lemondhat√≥ az eredeti szobablokk 30%-a, m√≠g a fennmarad√≥ szob√°k lemond√°si d√≠ja a megrendelt szolg√°ltat√°sok 10%-a
8.7.3. Az √©rkez√©st megelŇĎzŇĎ 16. napig k√∂tb√©rmentesen lemondhat√≥ az eredeti szobablokk 15%-a. m√≠g a fennmarad√≥ szob√°k lemond√°si d√≠ja a megrendelt szolg√°ltat√°sok 25%-a
8.7.4. Az √©rkez√©st megelŇĎzŇĎ 7. napig k√∂tb√©rmentesen lemondhat√≥ az eredeti szobablokk 9%-a. m√≠g a fennmarad√≥ szob√°k lemond√°si d√≠ja a megrendelt szolg√°ltat√°sok 50%-a
8.7.5. Az √©rkez√©st megelŇĎzŇĎ 7 napon bel√ľl t√∂rt√©nŇĎ lemond√°s vagy no-show eset√©n a k√∂tb√©r a megrendelt szolg√°ltat√°sok 100%-a.
8.8. A Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokra a 45/2014. (II. 26.) korm√°nyrendelet 29. ¬ß (1) bekezd√©s l) pontja alapj√°n nem terjed ki az indokol√°s n√©lk√ľli, k√∂tb√©rmentes 14 napos el√°ll√°si/felmond√°si jog. A SzerzŇĎdŇĎ F√©l a szolg√°ltat√°sokat online foglal√°s eset√©n is kiz√°r√≥lag a fenti lemond√°si felt√©telek szerint jogosult lemondani.
8.9. Az √≠r√°sos lemond√°snak a megjel√∂lt idŇĎpontig a sz√°llod√°hoz meg kell √©rkeznie.
8.10. Amennyiben a vend√©g a jelzett napon nem √©rkezik meg, √©s lemond√°s nem t√∂rt√©nt, √ļgy a Sz√°lloda azt m√°snap k√∂z√∂lni tartozik a MegrendelŇĎvel √©s a szob√°t – ha a MegrendelŇĎ m√°sk√©nt nem int√©zkedik – a megrendel√©s h√°tral√©vŇĎ idŇĎtartam√°ra kiadhatja.
8.11. Csoportos √©tkez√©sn√©l, illetve rendezv√©nyi √©tkez√©sn√©l l√©tsz√°mm√≥dos√≠t√°st a szolg√°ltat√°st megelŇĎzŇĎen 48 √≥r√°n bel√ľl m√°r nem tud elfogadni a Szolg√°ltat√≥.
8.12. A hat√°ridŇĎn t√ļl t√∂rt√©nt lemond√°s √©s a lemond√°s elmarad√°sa eset√©n a megrendelt szolg√°ltat√°s ital n√©lk√ľli √°r√°nak 100 %-a fizetendŇĎ lemond√°si d√≠j c√≠m√©n. Ennek meg√°llap√≠t√°s√°ra figyelembe veendŇĎ √©tkez√©si idŇĎpontok eb√©d eset√©n 11.00 √≥ra, vacsora eset√©n 17.00 √≥ra, a rendelt szolg√°ltat√°s idŇĎpontj√°t√≥l f√ľggetlen√ľl.

9. Fizetés módja, garancia

9.1. A megrendelt szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©ke fizethetŇĎ a helysz√≠nen k√©szp√©nzzel (forintban, illetve a Szolg√°ltat√≥ √°ltal megjel√∂lt valut√°ban), a Szolg√°ltat√≥ √°ltal elfogadottk√©nt megjel√∂lt bankk√°rty√°val, illetve k√ľl√∂n, √≠r√°sbeli meg√°llapod√°s eset√©n √°tutal√°ssal, illetŇĎleg internetes oldalon kereszt√ľli fizet√©ssel.
9.2. √Ātutal√°s eset√©n ‚Äď amennyiben a Szolg√°ltat√≥val k√∂t√∂tt meg√°llapod√°s m√°sk√©nt nem rendelkezik ‚Äď a megrendelt szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©k√©t a Vend√©g k√∂teles az √©rkez√©s elŇĎtt a sz√°lloda banksz√°ml√°j√°ra √°tutalni oly m√≥don, hogy az adott √∂sszeget az √©rkez√©s napj√°ig a sz√°lloda banksz√°ml√°j√°n j√≥v√°√≠rj√°k vagy az √°tutal√°st a Vend√©g a sz√°mlavezetŇĎ p√©nzint√©zete √°ltal kiadott, az √°tutal√°s megt√∂rt√©nt√©t igazol√≥ visszavonhatatlan nyilatkozattal igazolja.
9.3. A Szolg√°ltat√≥ jogosult a vend√©g √°ltal megrendelt sz√°llodai szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tele elŇĎtt, de legk√©sŇĎbb a vend√©g √©rkez√©sekor fizet√©si garanci√°t k√©rni. A fizet√©si garancia lehet a vend√©g bankk√°rty√°j√°val t√∂rt√©nŇĎ elŇĎ enged√©ly, illetve a megrendelt szolg√°ltat√°s helysz√≠nen t√∂rt√©nŇĎ kiegyenl√≠t√©se √©rkez√©skor k√©szp√©nzzel vagy a sz√°lloda √°ltal elfogadott k√©szp√©nz-helyettes√≠tŇĎ eszk√∂zzel, tov√°bb√° a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek megkezd√©se elŇĎtt a megrendelt szolg√°ltat√°s √©rt√©k√©vel egyezŇĎ √∂sszegŇĪ banki √°tutal√°s a sz√°lloda banksz√°ml√°j√°ra. SZ√ČP k√°rty√°val t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s eset√©n a jogos k√°rtyahaszn√°lat √©rdek√©ben a sz√°lloda k√©rheti a megrendelt szolg√°ltat√°sok elŇĎre t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s√©t, √©s a Vend√©g szem√©lyazonos√≠t√°sra alkalmas k√∂zokirat√°nak bemutat√°s√°t.
9.4. A bankk√°rty√°s fizet√©s r√©v√©n √Ėn k√©nyelmesen √©s biztons√°gosan v√°s√°rolhat a sz√°lloda honlapj√°n. A kiv√°lasztott szolg√°ltat√°sok megrendel√©se ut√°n √Ėnt a K&H Bank weblapj√°ra ir√°ny√≠tjuk, ahol a Bank √°ltal haszn√°lt, jelenleg legbiztons√°gosabbnak √≠t√©lt, titkos√≠t√°ssal lebonyol√≠tott tranzakci√≥n kereszt√ľl fizethet bankk√°rty√°j√°val. V√°s√°rl√≥inknak csak annyi a dolga, hogy a fizet√©si m√≥d kiv√°laszt√°s√°n√°l “fizet√©s bankk√°rty√°val” feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizet√©si szerver√©n a k√°rtya sz√°m√°t √©s lej√°rati d√°tum√°t megadj√°k. A K&H Bank a VISA Classic, VISA Electron √©s Eurocard/MasterCard t√≠pus√ļ k√°rty√°kat fogadja el.
A kiz√°r√≥lag elektronikus haszn√°latra kibocs√°tott bankk√°rty√°kat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak haszn√°lat√°t a k√°rty√°t kibocs√°t√≥ bank enged√©lyezi! K√©rj√ľk, √©rdeklŇĎdj√∂n bankj√°n√°l, hogy az √Ėn k√°rty√°ja felhaszn√°lhat√≥-e interneten kereszt√ľl lebonyol√≠tand√≥ v√°s√°rl√°shoz.
A K&H Bank a sikeres v√°s√°rl√°st k√∂vetŇĎen a tranzakci√≥r√≥l enged√©lyez√©si sz√°mot bocs√°t ki, amelyet √©rdemes fel√≠rni vagy az eg√©sz oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakci√≥ eset√©n a K&H Bank hiba√ľzenetben k√∂zli a hiba ok√°t.
K√°rtyabirtokos r√©sz√©rŇĎl felmer√ľlt reklam√°ci√≥ eset√©n a reklam√°ci√≥ beny√ļjt√°s√°nak m√≥dja √©s felt√©telei, az √°ru visszav√©t jogc√≠mei √©s lehetŇĎs√©gei, az √°rucsere m√≥dja √©s felt√©telei, k√°rtyabirtokos k√°rtalan√≠t√°s√°nak m√≥dja √©s felt√©telei.
9.5. Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elfogad√°s√°val a Vend√©g tudom√°sul veszi √©s elfogadja, hogy a Szolg√°ltat√≥ a fizetendŇĎ d√≠jakr√≥l, illetve a vend√©gek √°ltal b√°rmely jogc√≠men a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re kifizetett √∂sszegrŇĎl elektronikus sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √©s azt e-mail √ļtj√°n k√ľldi meg.
9.6. A befizetett/befizetendŇĎ √∂sszegekrŇĎl a sz√°mla ki√°ll√≠t√°sakor a Szolg√°ltat√≥ az online foglal√°skor a megadott, m√≠g az e-mail vagy telefax, illetve telefon √ļtj√°n t√∂rt√©nŇĎ foglal√°s eset√©ben pedig a foglal√≥ szem√©ly √°ltal megadott adatokat veszi alapul.
‚ÄĘ Az itt megadott adatok (n√©v, c√≠m, sz√ľks√©g eset√©n ad√≥sz√°m is) szerepelnek majd a sz√°mla ‚ÄěVevŇĎ‚ÄĚ rovat√°ban. A foglal√°s megt√∂rt√©nte ut√°n 1 napon bel√ľl a Vend√©g k√©rheti a megadott adatok m√≥dos√≠t√°s√°t, ezt k√∂vetŇĎen azonban a m√≥dos√≠t√°s m√°r nem lehets√©ges.
‚ÄĘ A Szolg√°ltat√≥ a v√©gsz√°ml√°t a foglal√°skor megadott adatok alapj√°n √°ll√≠tja ki.
‚ÄĘ Foglal√°sonk√©nt csak egy sz√°ml√°t van m√≥d ki√°ll√≠tani foglal√°sokat nem lehet sz√°ml√°z√°si c√©lb√≥l t√∂bb r√©szre osztani. Amennyiben k√©t vagy t√∂bb vend√©g (vagy c√©g) nev√©re k√ľl√∂n ki√°ll√≠tott sz√°ml√°kat szeretne, √ļgy mindegyik√ľk r√©sz√©re k√ľl√∂n foglal√°st kell r√∂gz√≠teni/v√©gezni. Ugyanakkor a foglal√°sokon v√©gzett k√©sŇĎbbi m√≥dos√≠t√°sokat (pl. tov√°bbi szolg√°ltat√°sok v√°s√°rl√°s√°t) k√ľl√∂n sz√°ml√°zzuk.
‚ÄĘ Ha b√°rmilyen hib√°t √©szlel a sz√°ml√°val kapcsolatban, a probl√©ma orvosl√°sa √©rdek√©ben a Vend√©g, illetve a sz√°ml√°n vevŇĎk√©nt megjel√∂lt szem√©ly/c√©g k√ľldj√∂n elektronikus levelet a k√∂vetkezŇĎ c√≠mre: info@hoteletopark.hu
C√©lunk, hogy a jelzett √©szrev√©telt a bejelent√©stŇĎl sz√°m√≠tott 15 napon bel√ľl kezelj√ľk √©s visszajelezz√ľnk √Ėnnek.
9.7 A Szolg√°ltat√≥nak lehetŇĎs√©g√©ben √°ll elektronikus sz√°mla ki√°ll√≠t√°s√°ra is. A Szolg√°ltat√≥ √°ltal ki√°ll√≠tott eredeti elektronikus sz√°mla a foglal√°sban megjel√∂lt szem√©ly/c√©g r√©sz√©re megk√ľld√∂tt e-mailhez csatolt PDF-f√°jl A vonatkoz√≥ magyar jogszab√°lyoknak (jelenleg ez a 2001. √©vi XXXV. t√∂rv√©ny az elektronikus al√°√≠r√°sr√≥l, a 2000. √©vi C t√∂rv√©ny a sz√°mvitelrŇĎl, valamint a 46/2007. PM rendelet) megfelelŇĎen a t√°rsas√°gok jogosultak sz√°ml√°ikat elektronikus form√°ban kibocs√°tani.
Az elektronikus sz√°mla egy speci√°lis form√°tum√ļ f√°jl, amely tartalmazza a Szolg√°ltat√≥ √°ltal kibocs√°tott hagyom√°nyos sz√°mla k√©p√©t egy PDF-dokumentum form√°j√°ban (amely teljes√≠ti a 2007. √©vi CXXVII. √°fat√∂rv√©ny √°ltal elŇĎ√≠rt magyar sz√°mlaform√°tum k√∂vetelm√©nyeit), valamint (a PDF-f√°jlon bel√ľl) az elektronikus al√°√≠r√°s√°t √©s idŇĎb√©lyeg√©t a fent hivatkozott magyar jogszab√°lyok elŇĎ√≠r√°sainak megfelelŇĎen.
Az al√°√≠r√°s a Szolg√°ltat√≥ nev√©ben k√©sz√ľl, √©s el van l√°tva a e c√©lb√≥l szerzŇĎd√∂tt minŇĎs√≠tett tan√ļs√≠t√≥ int√©zet √°ltal kiadott ‚ÄěminŇĎs√≠tett tan√ļs√≠tv√°nnyal‚ÄĚ. Az elektronikus sz√°mla minden sz√ľks√©ges inform√°ci√≥t tartalmaz, amelynek birtok√°ban a sz√°mla al√°√≠r√°s√°hoz √©s idŇĎb√©lyeg√©hez csatolt tan√ļs√≠tv√°ny √©rv√©nyess√©ge ellenŇĎrizhetŇĎ.
Amennyiben a sz√°ml√°t k√∂nyvel√©si bizonylatk√©nt haszn√°lj√°k, √ļgy a sz√°mla befogad√≥ja az elektronikus sz√°ml√°t k√∂teles elektronikus form√°ban t√°rolni (a nyomtatott sz√°ml√°khoz hasonl√≥an).
Az elektronikus sz√°mla eredet√©nek √©s hiteless√©g√©nek a megtekint√©s√©hez √©s ellenŇĎrz√©s√©hez az Adobe Reader 8-as vagy frissebb verzi√≥j√ļ programj√°t kell telep√≠teni a sz√°m√≠t√≥g√©pre.

10. A szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©nek elutas√≠t√°sa, a szolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g megszŇĪn√©se

10.1. A Szolg√°ltat√≥ jogosult a sz√°ll√°sszolg√°ltat√°sra sz√≥l√≥ SzerzŇĎd√©st azonnali hat√°llyal felmondani, √≠gy a szolg√°ltat√°sok ny√ļjt√°s√°t megtagadni, ha
‚ÄĘ 10.1.1. a Vend√©g nem rendeltet√©sszerŇĪen haszn√°lja a rendelkez√©sre bocs√°tott szob√°t, illetve a l√©tes√≠tm√©nyt.
‚ÄĘ 10.1.2. a Vend√©g a szob√°j√°t a bejelentkez√©skor a t√°voz√°s napjak√©nt felt√ľntetett napon 11.30 √≥r√°ig nem √ľr√≠ti ki √©s a tart√≥zkod√°s meghosszabb√≠t√°s√°hoz a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetesen nem j√°rult hozz√°;
‚ÄĘ 10.1.3. a Vend√©g a sz√°ll√°shely biztons√°g√°val, rendj√©vel, annak alkalmazottaival kifog√°solhat√≥an, durv√°n viselkedik, alkohol, vagy drogok befoly√°sa alatt √°ll, fenyegetŇĎ, s√©rtŇĎ, vagy m√°s elfogadhatatlan viselked√©st tan√ļs√≠t
‚ÄĘ 10.1.4. a Vend√©g fertŇĎzŇĎ betegs√©gben szenved
‚ÄĘ 10.1.5. a SzerzŇĎdŇĎ f√©l nem teljes√≠ti a SzerzŇĎd√©sben meghat√°rozott elŇĎlegfizet√©si k√∂telezetts√©g√©t a meghat√°rozott idŇĎpontig.
10.2. Amennyiben a felek k√∂z√∂tti SzerzŇĎd√©s ‚Äěvis maior‚ÄĚ okokb√≥l nem teljes√ľl, a szerzŇĎd√©s megszŇĪnik.

11. Elhelyezési garancia

11.1. Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ sz√°llod√°ja a SzerzŇĎd√©sben szereplŇĎ szolg√°ltat√°sokat saj√°t hib√°j√°b√≥l (pl. t√ļlt√∂lt√©s, ideiglenes √ľzemeltet√©si probl√©m√°k, stb.) nem tudja biztos√≠tani, a Szolg√°ltat√≥ k√∂teles a Vend√©g elhelyez√©s√©rŇĎl halad√©ktalanul gondoskodni.
11.2. A Szolgáltató köteles:
‚ÄĘ 11.2.1 a SzerzŇĎd√©sben szereplŇĎ szolg√°ltat√°sokat, az abban visszaigazolt √°ron, az ott kik√∂t√∂tt idŇĎtartamra ‚Äď vagy az akad√°lyoztat√°s megszŇĪnt√©ig ‚Äď egy m√°sik, ugyanazon vagy magasabb kateg√≥ri√°j√ļ sz√°ll√°shelyen biztos√≠tani/felaj√°nlani. A helyettes√≠tŇĎ sz√°ll√°shely biztos√≠t√°s√°nak valamennyi t√∂bbletk√∂lts√©ge a Szolg√°ltat√≥t terheli.
‚ÄĘ 11.2.2 t√©r√≠t√©smentesen egyszeri alkalommal telefon√°l√°si lehetŇĎs√©get biztos√≠tani a Vend√©g r√©sz√©re a sz√°ll√°shely v√°ltoz√°s√°nak k√∂zl√©s√©re
‚ÄĘ 11.2.3 ingyenes transzfert biztos√≠tani a Vend√©g r√©sz√©re a felaj√°nlott helyettes√≠tŇĎ sz√°ll√°shelyre val√≥ k√∂lt√∂z√©shez, √©s az esetleges k√©sŇĎbbi visszak√∂lt√∂z√©shez
Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ a fent √≠rt k√∂telezetts√©geinek marad√©ktalanul eleget tesz, illetve, ha a Vend√©g a sz√°m√°ra felaj√°nlott helyettes√≠tŇĎ sz√°ll√°slehetŇĎs√©get elfogadta, ut√≥lagos k√°rt√©r√≠t√©si ig√©nnyel a SzerzŇĎdŇĎ f√©l nem √©lhet.

12. A Vendég betegsége, halála

12.1. Amennyiben a sz√°ll√°s-szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek idŇĎtartama alatt a Vend√©g megbetegszik, √©s maga nem k√©pes saj√°t √©rdek√©ben elj√°rni, a Szolg√°ltat√≥ orvosi seg√≠ts√©get aj√°nl fel.
12.2. A Vend√©g betegs√©ge/hal√°la eset√©n a Szolg√°ltat√≥ k√∂lts√©gkompenz√°ci√≥ra tart ig√©nyt a beteg/elhunyt hozz√°tartoz√≥ja, √∂r√∂k√∂se, illetŇĎleg a sz√°mlafizetŇĎje r√©sz√©rŇĎl; az esetleges orvosi √©s elj√°r√°si k√∂lts√©gek, az elhal√°loz√°st megelŇĎzŇĎen ig√©nybevett szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©k√©nek, √©s a betegs√©g/hal√°leset kapcs√°n a felszerel√©sekben, berendez√©si t√°rgyakban keletkezett esetleges k√°rok tekintet√©ben.

13. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l jogai

13.1. A SzerzŇĎd√©s √©rtelm√©ben a Vend√©g jogosult a megrendelt szoba, valamint a sz√°ll√°shely azon l√©tes√≠tm√©nyeinek rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°lat√°ra, melyek beletartoznak a szok√°sos szolg√°ltat√°si k√∂rbe, √©s nem esnek speci√°lis felt√©telek hat√°lya al√°.
13.2. A Vend√©g a Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokkal kapcsolatban
13.2.1. sz√≥beli panaszt tehet, melyet azonnal meg kell vizsg√°lni, √©s sz√ľks√©g szerint orvosolni kell. Ha a Vend√©g a panasz kezel√©s√©vel nem √©rt egyet, vagy a panasz azonnali kivizsg√°l√°sa nem lehets√©ges, a Szolg√°ltat√≥ a panaszr√≥l √©s az azzal kapcsolatos √°ll√°spontj√°r√≥l halad√©ktalanul jegyzŇĎk√∂nyvet vesz fel, √©s annak egy m√°solati p√©ld√°ny√°t
‚ÄĘ szem√©lyesen k√∂z√∂lt sz√≥beli panasz eset√©n helyben a Vend√©gnek √°tadni k√∂teles,
‚ÄĘ telefonon vagy egy√©b elektronikus h√≠rk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s felhaszn√°l√°s√°val k√∂z√∂lt sz√≥beli panasz eset√©n a Vend√©gnek legk√©sŇĎbb a 30 ‚Äď azaz harminc – napon bel√ľl az √©rdemi v√°lasszal egyidejŇĪleg megk√ľldeni k√∂teles.
13.2.2. √≠r√°sbeli panaszt tehet, mely esetben a Szolg√°ltat√≥ a panasz be√©rkez√©s√©t k√∂vetŇĎen 30 ‚Äď azaz harminc – napon bel√ľl k√∂teles √≠r√°sban, √©rdemben megv√°laszolni √©s int√©zkedni annak k√∂zl√©se ir√°nt. A panaszt elutas√≠t√≥ √°ll√°spontj√°t a Szolg√°ltat√≥ indokolni k√∂teles. A vend√©g az √≠r√°sbeli panasz√°t a k√∂vetkezŇĎc√≠mre k√ľldheti el:
‚ÄĘ e-mailben: info@hoteletopark.hu
‚ÄĘ postai √ļton: 9027 GyŇĎr, Nagys√°ndor J. u. 31.
13.3. Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ a SzerzŇĎd√©sben szereplŇĎ szolg√°ltat√°sokat hib√°san teljes√≠ti a SzerzŇĎdŇĎ felet a Ptk. szab√°lyai szerinti kell√©kszavatoss√°gi jogok illetik meg a szolg√°ltat√°sok jelleg√©nek megfelelŇĎen.
13.3.1. Ilyen esetben a SzerzŇĎdŇĎ f√©l a hiba kijav√≠t√°s√°t vagy a hib√°s szolg√°ltat√°s √ļjb√≥li teljes√≠t√©s√©t k√©rheti a Szolg√°ltat√≥t√≥l, kiv√©ve, ha az ezek k√∂z√ľl a SzerzŇĎdŇĎ f√©l √°ltal v√°lasztott ig√©ny teljes√≠t√©se lehetetlen vagy a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra m√°s ig√©nye teljes√≠t√©s√©hez k√©pest ar√°nytalan t√∂bbletk√∂lts√©ggel j√°rna.
13.3.2. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l jogosult az √°r lesz√°ll√≠t√°s√°t k√©rni vagy a SzerzŇĎd√©st felmondani, ha a hiba kijav√≠t√°s√°t vagy a szolg√°ltat√°s √ļjb√≥li teljes√≠t√©s√©t a Szolg√°ltat√≥ nem v√°llalta, azt a Szolg√°ltat√≥ nem tudja teljes√≠teni, vagy a SzerzŇĎdŇĎ f√©lnek a kijav√≠t√°s vagy a szolg√°ltat√°s √ļjb√≥li teljes√≠t√©se m√°r nem √°ll √©rdek√©ben.
13.3.3. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l a v√°lasztott kell√©kszavatoss√°gi jog√°r√≥l egy m√°sikra is √°tt√©rhet, az √°tt√©r√©s k√∂lts√©g√©t azonban k√∂teles viselni, kiv√©ve, ha az √°tt√©r√©s indokolt volt, vagy arra a Szolg√°ltat√≥ adott okot.
13.3.4. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l k√∂teles a hib√°t annak felfedez√©se ut√°n halad√©ktalanul k√∂z√∂lni, de nem k√©sŇĎbb, mint a hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 2 h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lni. A szolg√°ltat√°s jelleg√©n√©l fogva az elutaz√°st k√∂vetŇĎen kijav√≠t√°sra √©s a szerzŇĎd√©s felmond√°s√°ra nincs lehetŇĎs√©g. Fogyaszt√≥ eset√©n a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 2 √©ves el√©v√ľl√©si hat√°ridŇĎn t√ļl kell√©kszavatoss√°gi jogok m√°r nem √©rv√©nyes√≠thetŇĎek.
13.3.5 Fogyaszt√≥ eset√©n a teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott 6 h√≥napon bel√ľl a kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek a felismert hiba k√∂zl√©s√©n t√ļl nincs egy√©b felt√©tele kiv√©ve, ha ez a hiba jelleg√©vel √∂sszeegyeztethetetlen. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott 6 h√≥nap eltelte ut√°n azonban m√°r a SzerzŇĎdŇĎ f√©l k√∂teles bizony√≠tani, hogy a hiba m√°r a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban is fenn√°llt.

14. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l k√∂telezetts√©gei

14.1. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l k√∂teles a SzerzŇĎd√©sben megrendelt szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©k√©t a SzerzŇĎd√©sben meghat√°rozott idŇĎpontig √©s m√≥don kiegyenl√≠teni.
14.2. A Vend√©g gondoskodik arr√≥l, hogy a felelŇĎss√©ge al√° tartoz√≥ 14 √©v alatti gyermek csak felnŇĎtt fel√ľgyelete mellett tart√≥zkodjon a Szolg√°ltat√≥ sz√°llod√°j√°ban.
14.3. A Vendég saját ételt-italt nem hozhat be a szállodába és annak vendéglátó egységeibe.
14.4. A sz√°llod√°n bel√ľli ter√ľleten, valamint a teraszokon Vend√©geink nyugalma √©rdek√©ben 22.00 √≥r√°t k√∂vetŇĎ idŇĎszakban hangoskodni tilos, bele√©rtve a szob√°k belsŇĎ tereiben t√∂rt√©nŇĎ zavar√≥ hangerejŇĪ telev√≠zi√≥z√°st, zenehallgat√°st, valamint a hallban l√©vŇĎ hangos zen√©l√©st, melynek betart√°s√°√©rt a sz√°llodai szem√©lyzet felel.
14.5. Abban az esetben, ha a Vend√©gek √©lelmiszert vagy italokat behoznak a sz√°llod√°ba, √©s nyilv√°nos helyis√©gekben elfogyasztj√°k, a Szolg√°ltat√≥ jogosult arra, hogy ezek√©rt m√©lt√°nyos t√©r√≠t√©st sz√°ml√°zzon ki (az √ļgy nevezett “dug√≥p√©nz” italok eset√©n). A sz√°lloda vend√©gl√°t√≥ ipari egys√©geibŇĎl √©telt / italt sz√°llodavend√©geknek kivinni tilos.
14.6. A Vend√©gek √°ltal sz√°ll√°shelyre behozott olyan elektromos k√©sz√ľl√©kek √ľzembe helyez√©se elŇĎtt, melyek nem tartoznak a megszokott utaz√°si sz√ľks√©gletek k√∂z√©, ki kell k√©rni a Szolg√°ltat√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t.
14.7. A sz√°ll√≥vend√©gek g√©pj√°rmŇĪvei t√©r√≠t√©smentesen parkolhatnak a fedetlen √©s nem ŇĎrz√∂tt parkol√≥nkban. A parkol√≥ban elhelyezett g√©pj√°rmŇĪvekben √©s az azokban elhelyezett t√°rgyakban keletkezŇĎ b√°rmif√©le k√°r√©rt (ide√©rtve p√©ld√°ul, de nem kiz√°r√≥lag: a g√©pkocsi felt√∂r√©st √©s a g√©pkocsiban l√©vŇĎ b√°rmely t√°rgy eltulajdon√≠t√°s√°t; a g√©pj√°rmŇĪ ellop√°s√°t; term√©szeti jelens√©g okozta k√°rok) a Szolg√°ltat√≥ a felelŇĎss√©g√©t kiz√°rja. A sz√°lloda a szob√°kban hagyott √©rt√©kt√°rgyak√©rt felelŇĎss√©get nem v√°llal, haszn√°lj√°k a szob√°kban, vagy a k√∂zponti recepci√≥n elhelyezett √©rt√©kmegŇĎrzŇĎket.
14.8. A parkol√≥ban a KRESZ elŇĎ√≠r√°sai szerint kell k√∂zlekedni. A g√©pj√°rmŇĪvek megengedett sebess√©ge 10 km/√≥ra.
14.9. A szemetet a komplexum ter√ľlet√©n, illetve a szob√°kban elhelyezett szem√©tgyŇĪjtŇĎ ed√©nyekbe k√©rj√ľk kidobni. A szob√°b√≥l, illetve az √©p√ľletbŇĎl b√ļtorokat kivinni, √°thelyezni nem lehet.
14.10. A komplexum ter√ľlet√©n l√©vŇĎ eszk√∂z√∂ket, berendez√©seket sz√°ll√≥vend√©g kiz√°r√≥lag saj√°t felelŇĎss√©g√©re, haszn√°lhatja, a kif√ľggesztett haszn√°lati/kezel√©si √ļtmutat√≥kban le√≠rtak k√∂telezŇĎ √©rv√©nyŇĪ betart√°sa mellett.
14.11. A nemdoh√°nyz√≥k v√©delm√©rŇĎl sz√≥l√≥ 1999. √©vi XLII. t√∂rv√©ny v√©grehajt√°sa √©rtelm√©ben a sz√°lloda z√°rt helyis√©geiben (bele√©rtve a vend√©gszob√°kat is), k√∂z√∂ss√©gi ter√ľletein tilos a doh√°nyz√°s. A hivatkozott jogszab√°ly betart√°s√°ra vonatkoz√≥ k√∂teless√©gre felh√≠v√≥ jelz√©seket a jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt ter√ľleteken a sz√°lloda elhelyezte. A sz√°lloda alkalmazottai jogosultak a vend√©geket, valamint a sz√°lloda ter√ľlet√©n tart√≥zkod√≥ b√°rmely m√°s szem√©lyt figyelmeztetni a jogszab√°ly betart√°s√°ra, illetve a jogszerŇĪtlen magatart√°s abbahagy√°s√°ra. A vend√©gek, illetve a sz√°lloda ter√ľlet√©n tart√≥zkod√≥ b√°rmely szem√©ly k√∂teles a jogszab√°ly betart√°s√°ra, valamint az esetleges felsz√≥l√≠t√°s teljes√≠t√©s√©re.
14.11.1. Amennyiben b√°rmely vend√©g vagy a sz√°lloda ter√ľlet√©n tart√≥zkod√≥ egy√©b szem√©ly jogs√©rtŇĎ magatart√°sa miatt a sz√°lloda √ľzemeltetŇĎj√©t az illet√©kes hat√≥s√°g a hivatkozott jogszab√°ly alapj√°n b√≠rs√°ggal s√ļjtja, √ļgy az √ľzemeltetŇĎ fenntartja mag√°nak a jogot, hogy az adott jogs√©rtŇĎ magatart√°st tan√ļs√≠t√≥ szem√©lyre a b√≠rs√°g √∂sszeg√©t √°th√°r√≠tsa, illetve annak megfizet√©s√©t tŇĎle k√∂vetelje.
14.11.2. Amennyiben a vend√©g bizony√≠that√≥an megszegi a fenti jogszab√°lyban foglalt k√∂telezetts√©geket, √ļgy k√∂teles 15.000 Ft d√≠jat fizetni a sz√°lloda √ľzemeltetŇĎje r√©sz√©re, melyet a sz√°lloda √ľzemeltetŇĎje jogosult a vend√©g szobasz√°ml√°j√°ra terhel√©sk√©nt r√°vezetni √©s melyet a vend√©g k√∂teles t√°voz√°skor kifizetni.
14.12. TŇĪz eset√©n a recepci√≥t k√©rj√ľk halad√©ktalanul √©rtes√≠teni.
14.13. A szob√°kat √©s a sz√°lloda k√∂z√∂s haszn√°lat√ļ eszk√∂zeit, berendez√©si t√°rgyait k√∂z√∂sen haszn√°l√≥ Vend√©gek a rendeltet√©sellenes haszn√°lat sor√°n bek√∂vetkezett k√°rokoz√°s√©rt egyetemlegesen felelnek.
14.14. A sz√°ll√≥vend√©g √°ltal hozott tŇĪzij√°t√©khoz √©s egy√©b enged√©lyk√∂teles tev√©kenys√©ghez a sz√°lloda √≠r√°sos hozz√°j√°rul√°sa, tov√°bb√° a sz√°ll√≥vend√©gek √°ltali hat√≥s√°gi enged√©lyek beszerz√©se sz√ľks√©ges.
14.15. A Vend√©gnek az ŇĎt √©rt k√°rt azonnal jelentenie kell a sz√°llod√°ban, √©s minden sz√ľks√©ges adatot a sz√°lloda rendelkez√©s√©re kell bocs√°tania, amely a k√°reset k√∂r√ľlm√©nyeinek tiszt√°z√°s√°hoz, esetleg a rendŇĎrs√©gi jegyzŇĎk√∂nyv felv√©tel√©hez/rendŇĎrs√©gi elj√°r√°shoz sz√ľks√©ges.
14.16. A Vend√©g kifejezetten tudom√°sul veszi, hogy a sz√°lloda k√∂z√∂s haszn√°lat√ļ ter√ľletein (kiv√©ve √∂lt√∂zŇĎk, mell√©khelyis√©gek, de bele√©rtve a g√©pkocsi parkol√≥t √©s a sz√°llod√°hoz k√∂zvetlen√ľl tartoz√≥ k√ľlsŇĎ ter√ľleteket) vagyonv√©delmi okokb√≥l z√°rtl√°nc√ļ kamerarendszert √ľzemeltet, melynek felv√©telei a vonatkoz√≥ jogszab√°lyi elŇĎ√≠r√°sok alapj√°n t√∂rl√©sre ker√ľlnek.
14.16. A sz√°llod√°ba √°llatokat (kutya, macska) az √°rlist√°ban meghat√°rozott d√≠jt√©tel ellen√©ben lehet behozni. VakvezetŇĎ kuty√°kat vend√©geink d√≠jmentesen hozhatj√°k a sz√°llod√°ba.

15. A SzerzŇĎdŇĎ f√©l k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©ge

A Vend√©g mindazon k√°rok√©rt √©s h√°tr√°nyok√©rt felelŇĎs, melyeket a Szolg√°ltat√≥ vagy harmadik szem√©ly a Vend√©g, vagy k√≠s√©rŇĎje, vagy az ŇĎ felelŇĎss√©ge al√° tartoz√≥ m√°s szem√©lyek hib√°j√°b√≥l elszenved. E felelŇĎss√©g akkor is fenn√°ll, amennyiben a k√°rosultnak jog√°ban √°ll k√°r√°nak megt√©r√≠t√©s√©t k√∂zvetlen√ľl a Szolg√°ltat√≥t√≥l ig√©nyelni.

16. A Szolgáltató jogai

Amennyiben a Vend√©g az ig√©nybevett, vagy a SzerzŇĎd√©sben megrendelt, de ig√©nybe nem vett k√∂tb√©rk√∂teles szolg√°ltat√°sok d√≠j√°nak megfizet√©s√©re vonatkoz√≥ k√∂telezetts√©g√©nek nem tesz eleget, a Szolg√°ltat√≥t k√∂vetel√©sei biztos√≠t√°s√°ra z√°logjog illeti meg a Vend√©gnek azon szem√©lyes tulajdont√°rgyain, amelyeket a sz√°llod√°ba mag√°val vitt.

17. A Szolgáltató kötelezettsége

17.1. a szerzŇĎd√©s alapj√°n megrendelt sz√°ll√°s √©s egy√©b szolg√°ltat√°sok az √©rv√©nyes elŇĎ√≠r√°sok, szolg√°ltat√°s sztenderdek szerinti teljes√≠t√©se
17.2. a Vend√©g √≠r√°sos panasz√°nak kivizsg√°l√°sa √©s a probl√©ma kezel√©s√©hez sz√ľks√©ges l√©p√©sek megt√©tele, azok √≠r√°sban t√∂rt√©nŇĎ r√∂gz√≠t√©se

18. A Szolg√°ltat√≥ k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©ge

18.1. A Szolg√°ltat√≥ felelŇĎss√©get v√°llal minden olyan, a Vend√©get √©rt k√°r√©rt, mely a l√©tes√≠tm√©nyein bel√ľl, a Szolg√°ltat√≥, vagy annak alkalmazottai hib√°j√°b√≥l k√∂vetkezett be.
18.2. A Szolg√°ltat√≥ felelŇĎss√©ge nem terjed ki azokra a k√°resem√©nyekre,
18.2.1. amelyek a Szolg√°ltat√≥ alkalmazottainak √©s vend√©geinek k√∂r√©n k√≠v√ľl esŇĎ, a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontj√°ban elŇĎre nem l√°that√≥, elh√°r√≠thatatlan ok miatt k√∂vetkeztek be, √©s nem volt elv√°rhat√≥, hogy ezt a k√∂r√ľlm√©nyt a Szolg√°ltat√≥ elker√ľlje, vagy a k√°rt elh√°r√≠tsa, vagy
18.2.2. azokat a Vendég maga okozta.
18.3. A Szolg√°ltat√≥ kijel√∂lhet olyan helyeket a sz√°llod√°ban, ahov√° Vend√©g nem l√©phet be. Az ilyen helyeken t√∂rt√©nt esetleges k√°r√©rt, s√©r√ľl√©s√©rt a Szolg√°ltat√≥ felelŇĎss√©get nem v√°llal.
18.4. A Szolg√°ltat√≥ felelŇĎss√©get v√°llal az√©rt a k√°r√©rt is, amelyet a megsz√°ll√≥ Vend√©g dolgainak elvesz√©se, elpusztul√°sa vagy megs√©r√ľl√©se folyt√°n szenved el, abban az esetben, ha a Vend√©g a Szolg√°ltat√≥ √°ltal kijel√∂lt, illetŇĎleg √°ltal√°ban erre rendelt helyen, vagy a szob√°j√°ban helyezett el, vagy amelyeket a Szolg√°ltat√≥ olyan alkalmazottj√°nak adott √°t, akit dolgai √°tv√©tel√©re jogosultnak tarthatott.
18.5. A Szolg√°ltat√≥ a fenti esetekben k√°rt√©r√≠t√©s c√≠m√©n megt√©r√≠ti a Vend√©g sz√°llod√°ba bevitt dolgaiban keletkezett k√°rt. A Vend√©g vagyon√°ban keletkezett egy√©b k√°rokat √©s az elmaradt vagyoni elŇĎnyt a Szolg√°ltat√≥ olyan m√©rt√©kben k√∂teles megt√©r√≠teni, amilyen m√©rt√©kben a Vend√©g bizony√≠tja, hogy a k√°r, mint a szerzŇĎd√©sszeg√©s lehets√©ges k√∂vetkezm√©nye a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek idŇĎpontj√°ban elŇĎre l√°that√≥ volt.
18.6. A k√°rt√©r√≠t√©s m√©rt√©ke a fenti esetekben a SzerzŇĎd√©s szerinti napi szoba√°r √∂sszeg√©nek az √∂tvenszerese, kiv√©ve, ha a k√°r enn√©l kevesebb.
18.7. √Črt√©kt√°rgyak√©rt, √©rt√©kpap√≠rok√©rt √©s k√©szp√©nz√©rt a Szolg√°ltat√≥ csak akkor felelŇĎs, ha a dolgot megŇĎrz√©sre kifejezetten √°tvette, vagy a megŇĎrz√©sre √°tv√©telt kifejezetten megtagadta, vagy a k√°r olyan okb√≥l k√∂vetkezett be, amely√©rt az √°ltal√°nos szab√°lyok szerint felelŇĎss√©ggel tartozik. Ebben az esetben a bizony√≠t√°s a Vend√©get terheli.

19. Titoktart√°s

A Szolg√°ltat√≥ a SzerzŇĎd√©sben foglalt k√∂telezetts√©ge teljes√≠t√©se sor√°n k√∂teles az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny, √©s az adatv√©delemmel kapcsolatos vonatkoz√≥ jogszab√°lyok rendelkez√©seinek – √©s amennyiben ezt a SzerzŇĎdŇĎ f√©l a Szolg√°ltat√≥ tudom√°s√°ra hozta – a SzerzŇĎdŇĎ f√©l vonatkoz√≥ belsŇĎ szab√°lyainak megfelelŇĎen elj√°rni.

20. Vis maior

Azon ok, vagy k√∂r√ľlm√©ny (p√©ld√°ul; h√°bor√ļ, tŇĪz, √°rv√≠z, idŇĎj√°r√°sbeli viszontags√°g, √°ramhi√°ny, sztr√°jk bek√∂vetkez√©se), amely felett a f√©l nem b√≠r ellenŇĎrz√©ssel (vis maior), b√°rmely felet felmentik a SzerzŇĎd√©sbŇĎl eredŇĎ k√∂teless√©geik teljes√≠t√©se al√≥l, am√≠g ezen ok vagy k√∂r√ľlm√©ny fenn√°ll. A felek egyet√©rtenek abban, hogy minden tŇĎl√ľk telhetŇĎt megtesznek, hogy ezen okok √©s k√∂r√ľlm√©nyek bek√∂vetkezt√©nek lehetŇĎs√©g√©t a lehetŇĎ legalacsonyabb szintre szor√≠ts√°k, √©s az ez√°ltal okozott k√°rt vagy k√©sedelmet a lehetŇĎ leghamarabb helyrehozz√°k.

21. A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság

A Szolg√°ltat√≥ √©s a SzerzŇĎdŇĎ f√©l k√∂z√∂tti jogviszonyra a magyar jogszab√°lyok rendelkez√©sei az ir√°nyad√≥ak.

22. Panaszkezelés és vitarendezés

22.1. A fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl sz√≥l√≥ 1997. √©vi CLV. t√∂rv√©ny (a tov√°bbiakban: ‚ÄěFgytv.‚ÄĚ) 17/A ¬ß-a √©rtelm√©ben a Szolg√°ltat√≥ t√°j√©koztatja a Vend√©geket arr√≥l, hogy a panasz√ľgyint√©z√©s helye a Szolg√°ltat√≥ H-1022 Budapest, Fill√©r utca 84/a. sz√°m alatti sz√©khelye. Az esetleges panaszok beny√ļjthat√≥k elektronikus lev√©lben is az al√°bbi e-mail c√≠men: info@hoteletopark.hu
22.2. Fogyaszt√≥ eset√©n az Fgytv. szerint a Vend√©g a lakhelye/tart√≥zkod√°si helye/sz√©khelye szerint illet√©kes b√©k√©ltetŇĎ test√ľletn√©l elj√°r√°st kezdem√©nyezhet, ha panasz√ľgy√©nek rendez√©s√©t a Szolg√°ltat√≥n√°l √≠r√°sban megk√≠s√©relte, de az nem vezetett eredm√©nyre. A Szolg√°ltat√≥ sz√©khelye szerint illet√©kes Budapesti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet c√≠me H-1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. (levelez√©si c√≠m: 1253 Budapest, Pf.: 10.). A b√©k√©ltetŇĎ test√ľleti elj√°r√°s szab√°lyait az Fgytv. 18-37/A. ¬ß-ai tartalmazz√°k.
22.3. Fogyaszt√≥ eset√©n a fogyaszt√≥v√©delmi szab√°lyok megs√©rt√©se eset√©n a Nemzeti Fogyaszt√≥v√©delmi Hat√≥s√°g elj√°r√°sa kezdem√©nyezhetŇĎ. Nemzeti Fogyaszt√≥v√©delmi Hat√≥s√°g Fogyaszt√≥-kapcsolati Iroda el√©rhetŇĎs√©ge: 1052 Budapest, V√°rosh√°z u. 7., telefonsz√°m: +36 1 328 0185, e-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu.

23. A rendezv√©nyek, rendezv√©ny szerzŇĎd√©sek kapcs√°n ir√°nyad√≥ rendelkez√©sek

23.1. Fogalmak:
‚ÄĘ MegrendelŇĎ: a Hotelben megrendez√©sre ker√ľlŇĎ rendezv√©ny megrendelŇĎje illetve k√∂zvet√≠tŇĎje
‚ÄĘ Szolg√°ltat√≥: a jelen √ĀSZF 1. pontj√°ban r√∂gz√≠tett szem√©ly, aki a MegrendelŇĎvel √≠r√°sbeli, szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a Rendezv√©ny megtart√°s√°ra vonatkoz√≥an
‚ÄĘ SzerzŇĎd√©s: MegrendelŇĎ √©s Szolg√°ltat√≥ k√∂z√∂tt, a Rendezv√©ny megtart√°s√°ra vonatkoz√≥an l√©trej√∂tt, √≠r√°sbeli meg√°llapod√°s
‚ÄĘ MegrendelŇĎ √©s Szolg√°ltat√≥ egy√ľttesen: SzerzŇĎdŇĎ Felek
23.2. A sz√°ll√°shely-szolg√°ltat√°s alapcsomag (szoba√°r √©jszak√°nk√©nt) tartalmazza k√ľl√∂n√∂sen a sz√°llodai sz√°ll√°shely szolg√°ltat√°st, b√ľf√©asztalos reggelit, parkol√≥helyet √©s wifi szolg√°ltat√°st.
23.3. A Szolg√°ltat√≥ k√∂teless√©ge a termek takar√≠t√°sa, elŇĎk√©sz√≠t√©se √©s berendez√©se, vil√°g√≠t√°s biztos√≠t√°sa, idŇĎj√°r√°st√≥l f√ľggŇĎen a helyis√©g hŇĪt√©se vagy fŇĪt√©se.
23.4. Szolg√°ltat√≥ rendezv√©nyen r√©sztvevŇĎk sz√°m√°ra rendelkez√©sre √°ll√≥ szabad parkol√≥helyeknek megfelelŇĎen parkol√≥helyet biztos√≠t. Szolg√°ltat√≥ √©rkez√©si sorrendnek megfelelŇĎen biztos√≠tja sz√°ll√≥vend√©gei sz√°m√°ra d√≠jtalanul az alapcsomag r√©szek√©nt a parkol√≥ban a parkol√°si lehetŇĎs√©get.
23.5. Szolg√°ltat√≥ helysz√≠ni seg√≠ts√©get ad a MegrendelŇĎ elŇĎzetesen megjel√∂lt partnereinek a Rendezv√©ny mŇĪszaki felt√©teleinek biztos√≠t√°s√°hoz, √ļgy, mint helysz√≠n bemutat√°sa, sz√ľks√©g eset√©n felm√©r√©s biztos√≠t√°sa, helysz√≠nrajzok rendelkez√©sre bocs√°jt√°sa, elektromos √°ramhoz val√≥ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°sa, mŇĪszaki berendez√©sek sz√°m√°ra megfelelŇĎ helysz√≠n biztos√≠t√°sa.
23.6. Amennyiben a MegrendelŇĎ a SzerzŇĎd√©sben r√∂gz√≠tett sz√°mla kiegyenl√≠t√©s√©vel k√©sedelembe esik, akkor Ptk. 6: 155. ¬ß – √°ban meghat√°rozottak szerint ker√ľl felsz√°m√≠t√°sra a k√©sedelmi kamat minden k√©sedelemmel √©rintett napt√°ri nap ut√°n.
23.7. Szolg√°ltat√≥ jogosult a SzerzŇĎd√©sben foglalt szolg√°ltat√°sok ny√ļjt√°s√°t mindaddig megtagadni, ameddig MegrendelŇĎ a SzerzŇĎd√©sben r√∂gz√≠tett b√°rmely fizet√©si k√∂telezetts√©g√©t ‚Äď k√ľl√∂n√∂sen elŇĎleg ‚Äď nem vagy nem szerzŇĎd√©sszerŇĪen, k√©sedelmesen teljes√≠ti.
23.8. Szolg√°ltat√≥ kijelenti, hogy a SzerzŇĎd√©sben r√∂gz√≠tett sz√°ll√°shely szolg√°ltat√°s vonatkoz√°s√°ban az alapcsomag tekintet√©ben 18%-os, a nem alapcsomag r√©szek√©nt ig√©nybevett vend√©gl√°t√°s √©s rendezv√©nytermek b√©rleti d√≠ja, valamint egy√©b szolg√°ltat√°sok vonatkoz√°s√°ban 27%-os √°ltal√°nos forgalmi ad√≥t tartalmazza a szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©ke, azaz a D√≠jak, ugyanakkor a D√≠jak nem tartalmazz√°k az idegenforgalmi ad√≥t, ami 18. √©letkor f√∂l√∂tt fizetendŇĎ.
23.9. Szolg√°ltat√≥ fenntartja mag√°nak a jogot, hogy a jogszab√°lyok v√°ltoz√°sa eset√©n a mindenkori hat√°lyos jogszab√°lyok rendelkez√©sei szerinti ad√≥m√©rt√©ket √©p√≠tse bele a jelen SzerzŇĎd√©s szerinti D√≠jakba, a D√≠jakat a SzerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©t k√∂vetŇĎen is, elŇĎzetes √©rtes√≠t√©s mellett egyoldal√ļan m√≥dos√≠tsa.
23.10. Amennyiben a MegrendelŇĎ nem tartja megfelelŇĎnek vagy szerzŇĎd√©sszerŇĪnek a Szolg√°ltat√≥ teljes√≠t√©s√©t, akkor a Rendezv√©ny ideje alatt halad√©ktalanul k√∂teles ezt jelezni a Szolg√°ltat√≥ kapcsolattart√≥ja fel√©. A k√∂zl√©s k√©sedelm√©bŇĎl eredŇĎ k√°r√©rt a MegrendelŇĎ felelŇĎs. Szolg√°ltat√≥ gondoskodik arr√≥l, hogy a panaszra tekintettel a nem megfelelŇĎ teljes√≠t√©st orvosolja vagy amennyiben annak orvosl√°s√°ra nincs lehetŇĎs√©g, √ļgy jegyzŇĎk√∂nyvez√©sre ker√ľlj√∂n MegrendelŇĎ √©szrev√©tele. Szolg√°ltat√≥ teljes√≠t√©s√©vel kapcsolatos kifog√°sokat kiz√°r√≥lag abban az esetben k√∂teles Szolg√°ltat√≥ orvosolni, ha az a felmer√ľl√©st k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb azon a napon a kapcsolattart√≥n√°l vagy a recepci√≥n bejelent√©sre – ha sz√ľks√©ges jegyzŇĎk√∂nyvez√©sre ‚Äď ker√ľl.
23.11. Rendezv√©ny ideje alatt mind a MegrendelŇĎ, mind a r√©sztvevŇĎk √©telt √©s italt csak a Szolg√°ltat√≥t√≥l szerezhetnek be a Hotelban val√≥ tart√≥zkod√°s ideje alatt.
23.12. Amennyiben a MegrendelŇĎ, illetve a Rendezv√©nyen r√©sztvevŇĎk a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes √©rtes√≠t√©se √©s √≠r√°sbeli enged√©lye n√©lk√ľl √©telt vagy italt visznek be a Hotel ter√ľlet√©re √©s ott fogyasztj√°k azt, a Szolg√°ltat√≥ munkat√°rsai felh√≠vj√°k a MegrendelŇĎt/r√©sztvevŇĎket ennek abbahagy√°s√°ra. Amennyiben a MegrendelŇĎ, illetve a r√©sztvevŇĎk felh√≠v√°s ellen√©re sem t√°vol√≠tj√°k el a bevitt √©telt vagy italt, illetve folytatj√°k annak fogyaszt√°s√°t, ezt a Hotel a SzerzŇĎd√©s megs√©rt√©s√©nek tekinti √©s k√∂tb√©r kiszab√°s√°t kezdem√©nyezheti.
23.13. A SzerzŇĎdŇĎ Felek b√°rmelyike a szerzŇĎd√©s megszeg√©s√©vel a m√°sik f√©lnek okozott k√°rt k√∂teles megt√©r√≠teni. Mentes√ľl a felelŇĎss√©g al√≥l, ha bizony√≠tja, hogy a szerzŇĎd√©sszeg√©st ellenŇĎrz√©si k√∂r√©n k√≠v√ľl esŇĎ, a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontj√°ban elŇĎre nem l√°that√≥ k√∂r√ľlm√©ny okozta, √©s nem volt elv√°rhat√≥, hogy a k√∂r√ľlm√©nyt elker√ľlje, vagy a k√°rt elh√°r√≠tsa. A sz√°nd√©kos szerzŇĎd√©sszeg√©ssel okozott teljes k√°rt meg kell t√©r√≠teni a k√°rosultnak.
23.14. B√°rmely SzerzŇĎdŇĎ F√©l teljes k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©ggel a m√°sik F√©lnek vagy a r√©sztvevŇĎknek jogellenesen okozott k√°rok√©rt, ide√©rtve k√ľl√∂n√∂sen azokat a k√°rokat, kiad√°sokat √©s k√∂lts√©geket, amelyek abb√≥l erednek, hogy a F√©l vagy annak alkalmazottja, valamelyik r√©sztvevŇĎ k√°rt okozott a m√°sik f√©lnek (k√ľl√∂n√∂sen: vagyont√°rgyainak k√°rosod√°sa, eltŇĪn√©se, megrong√°l√°sa) ide√©rtve azt is, ha harmadik szem√©ly r√©sz√©re k√°rt√©r√≠t√©st vagy m√°s kifizet√©st kellett teljes√≠tenie, vagy ha a m√°sik F√©l b√°rmely hat√≥s√°g hat√°rozata alapj√°n k√©nyszer√ľl b√≠rs√°g megfizet√©s√©re vagy m√°s szankci√≥ teljes√≠t√©s√©re. Mentes√ľl a felelŇĎss√©g al√≥l a k√°rokoz√≥, ha bizony√≠tja, hogy magatart√°sa nem volt felr√≥hat√≥.
23.15. SzerzŇĎdŇĎ Felek b√°rmelyike k√∂teles mentes√≠teni a m√°sik felet minden olyan felelŇĎss√©g al√≥l, amely valamely szabadalom, bejegyzett terv, szerzŇĎi jog, kereskedelmi v√©djegy vagy v√©dett m√°rkan√©v, vagy b√°rmely m√°s szellemi tulajdon jogtalan haszn√°lat√°val vagy harmadik szem√©ly jogainak megs√©rt√©se kapcs√°n mer√ľl fel a SzerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©nek vonatkoz√°s√°ban. A Rendezv√©ny keret√©n bel√ľl felhaszn√°lt b√°rmilyen a szerzŇĎi jogr√≥l 1999. √©vi LXXVI. t√∂rv√©ny v√©delme alatt √°ll√≥ alkot√°s kapcs√°n elŇĎ√≠rt k√∂telezetts√©geket MegrendelŇĎ teljes√≠ti teljes k√∂rŇĪen, ilyen k√∂telezetts√©g vagy az ennek elmulaszt√°s√°√©rt val√≥ felelŇĎss√©g nem h√°r√≠that√≥ √°t a Szolg√°ltat√≥ra.
23.16. Egyik SzerzŇĎdŇĎ F√©l sem felelŇĎs a SzerzŇĎd√©sben foglalt k√∂telezetts√©gei megszeg√©s√©√©rt, amennyiben arra vis maior k√∂vetkezt√©ben ker√ľlt sor. Vis maior bek√∂vetkez√©se eset√©n mindk√©t SzerzŇĎdŇĎ F√©l maga viseli az ŇĎt √©rt k√°rt.
23.17. MegrendelŇĎ k√∂teles a 100.000 Ft √∂sszeget meghalad√≥ √©rt√©kŇĪ k√°resem√©nyt halad√©ktalanul bejelenteni a Szolg√°ltat√≥ fel√©.
23.18. A k√°rokoz√°s√©rt val√≥ felelŇĎss√©gre a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny (tov√°bbiakban: Ptk.) vonatkoz√≥ rendelkez√©seit alkalmazz√°k.
23.19. Amennyiben a SzerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©t √©rintŇĎ vis maior (pl. h√°bor√ļ, tŇĪz, √°rv√≠z, idŇĎj√°r√°sbeli viszontags√°g, √°ramhi√°ny, sztr√°jk bek√∂vetkez√©se) fenn√°ll√°sa a 3 ‚Äď azaz h√°rom – h√≥napos idŇĎtartamot meghaladja, vagy az ilyen k√∂r√ľlm√©ny miatt a SzerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se v√©glegesen meghi√ļsul, akkor b√°rmely SzerzŇĎdŇĎ F√©l jogosult a jelen SzerzŇĎd√©st egyoldal√ļan, indokol√°ssal √©s azonnali hat√°llyal √≠r√°sban megsz√ľntetni.
23.20. SzerzŇĎdŇĎ Felek a SzerzŇĎd√©s megsz√ľntet√©se eset√©n √ļgy j√°rnak el, hogy a m√°sik SzerzŇĎdŇĎ Felet vagy saj√°t magukat meg√≥vj√°k b√°rmilyen jellegŇĪ k√°rt√≥l. A SzerzŇĎd√©s b√°rmely okb√≥l t√∂rt√©nŇĎ megszŇĪn√©se eset√©n a Hotel √°ltal teljes√≠tett szolg√°ltat√°sokkal kapcsolatban a Felek kiz√°r√≥lag egybehangz√≥an, k√∂z√∂sen jogosultak d√∂nt√©st hozni, √©s a sz√ľks√©gess√© v√°l√≥ elsz√°mol√°st lefolytatni.
23.21. A D√≠jr√≥l ki√°ll√≠tott sz√°ml√°k (elŇĎlegbek√©rŇĎ) p√©nzneme magyar Forint (HUF) vagy Euro (EUR), a SzerzŇĎdŇĎ Felek k√∂z√∂tti elsz√°mol√°s alapja magyar forint (HUF).
23.22. B√°rmilyen dekor√°ci√≥, oktat√°si anyag kiz√°r√≥lag a Hotellel t√∂rt√©nŇĎ elŇĎzetes egyeztet√©s √©s a tartalom j√≥v√°hagy√°sa ut√°n helyezhetŇĎ el a Hotel termeinek falain. Valamennyi, a Rendezv√©ny lebonyol√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges, berendez√©st, felszerel√©st, anyagot kiz√°r√≥lag a szem√©lyzeti port√°n kereszt√ľl lehet be- √©s kisz√°ll√≠tani. A berendez√©si t√°rgyak, felszerel√©sek, egy√©b ing√≥s√°gok be- √©s elsz√°ll√≠t√°s√°r√≥l jegyzŇĎk√∂nyve(ke)t kell felvenni az ing√≥s√°gok t√©teles felsorol√°s√°val, amelybŇĎl mindk√©t felet megillet egy-egy p√©ld√°ny.
23.23. A Hotel k√∂telezetts√©get v√°llal arra, hogy a csomagszoba (a Sz√°llod√°ba √©rkezŇĎ vend√©gek csomagjainak, t√°sk√°inak megŇĎrz√©s√©re szolg√°l√≥ helyis√©g) a Rendezv√©ny ideje alatt a Rendezv√©nyen r√©sztvevŇĎk sz√°m√°ra d√≠jtalanul rendelkez√©sre √°ll.
23.24. Rendezv√©ny z√°r√°sakor el kell t√°vol√≠tani a MegrendelŇĎ vagy r√©sztvevŇĎk √°ltal a Hotelba vagy annak ter√ľlet√©re behozott √∂sszes ing√≥s√°got (ki√°ll√≠t√°s, vagy egy√©b t√°rgyat, csomagol√≥anyagokat is). Amennyiben a MegrendelŇĎ nem teljes√≠ti a hat√°ridŇĎig e k√∂telezetts√©geit, Hotel a MegrendelŇĎ k√∂lts√©g√©re az ing√≥s√°gokat elsz√°ll√≠tja vagy t√°rolja. A Hotel b√©rleti d√≠jat sz√°m√≠that fel abban az esetben, ha a t√°rgyak a teremben maradnak, ahol a Rendezv√©nyt tartott√°k.
23.25. Kereskedelmi c√©l√ļ f√©nyk√©peket a Hotel helyis√©geiben √©s eg√©sz ter√ľlet√©n (parkot is bele√©rtve) kiz√°r√≥lag MegrendelŇĎ jogosult k√©sz√≠teni, kiv√©ve, ha SzerzŇĎdŇĎ Felek a SzerzŇĎd√©sben ettŇĎl elt√©rŇĎen √°llapodnak meg.
23.26. Hotel jogosult a Rendezv√©nyrŇĎl ‚Äď a Hotel helyis√©geiben √©s hozz√°tartoz√≥ valamennyi ter√ľleten (park) -, k√ľl√∂n√∂sen a Rendezv√©ny elŇĎk√©sz√ľleteirŇĎl, a berendezett helyis√©gekrŇĎl, az elŇĎk√©sz√≠tett √©s d√≠sz√≠tett asztalokr√≥l, √©telekrŇĎl, a Rendezv√©nyen megjelen√≠t√©sre ker√ľlŇĎ t√°rsas√°g log√≥j√°r√≥l, v√©djegy√©rŇĎl illetve Rendezv√©nyen r√©sztvevŇĎ szem√©lyekrŇĎl f√©nyk√©pfelv√©teleket k√©sz√≠teni √©s azokat saj√°t kezel√©s√©ben l√©vŇĎ internetes oldalain megjelen√≠teni. A Rendezv√©nyrŇĎl k√©sz√ľlt felv√©teleken a r√©sztvevŇĎ szem√©lyekrŇĎl ‚Äď ide nem √©rtve a Hotel alkalmaz√°s√°ban √°ll√≥ szem√©lyeket – kiz√°r√≥lag olyan felv√©telek k√©sz√ľlnek, melyeken a szem√©lyek beazonos√≠thatatlanok (t√∂megfelv√©tel). MegrendelŇĎ hozz√°j√°rul a fentiekben r√∂gz√≠tett felv√©telek elk√©sz√≠t√©s√©hez √©s felhaszn√°l√°s√°hoz.
23.27. Sz√°llod√°ban megszervez√©sre ker√ľlŇĎ Rendezv√©nnyel kapcsolatos megjelen√©sek sor√°n MegrendelŇĎ k√∂teles az √°ltala megjelen√≠teni k√≠v√°nt anyagokban a Sz√°llod√°t az ETO PARK HOTEL****superior¬†Business & Stadium n√©vvel megjel√∂lni √©s b√°rmilyen sajt√≥megjelen√©s k√©pi √©s sz√∂veg√©t k√∂teles MegrendelŇĎ a megjelen√©st megelŇĎzŇĎen a Hotel elŇĎzetes √≠r√°sbeli j√≥v√°hagy√°s√°t kik√©rni. A j√≥v√°hagy√°s n√©lk√ľli jogs√©rtŇĎ publik√°ci√≥ s√ļlyos szerzŇĎd√©sszeg√©snek minŇĎs√ľl √©s a Hotel jogosult egyoldal√ļan rendk√≠v√ľli felmond√°ssal megsz√ľntetni a SzerzŇĎd√©st.

24. Weboldal

24.1. A Szolg√°ltat√≥ az √°ltala √ľzemeltetett weboldal l√°togat√°sakor sem a felhaszn√°l√≥ IP c√≠m√©t, sem m√°s szem√©lyes adatot nem r√∂gz√≠t. A weblap l√°togat√°sa sor√°n szabadon √©s n√©v n√©lk√ľl biztos√≠tott a keres√©s. A Szolg√°ltat√≥ a n√©v n√©lk√ľli internetes l√°togat√°st kiz√°r√≥lag statisztikai c√©lokra haszn√°lja fel, internetes megjelen√©se optimaliz√°l√°s√°ra, a rendszer biztons√°g√°nak n√∂vel√©s√©re, a r√∂gz√≠tett adatok nem tartalmaznak semminemŇĪ szem√©lyes adatot.
24.2. A Szolg√°ltat√≥ a Felhaszn√°l√≥kra vonatkoz√≥ valamennyi adatot √©s t√©nyt bizalmasan kezel, azokat kiz√°r√≥lag a szolg√°ltat√°sai fejleszt√©s√©hez, a hirdet√©si fel√ľletek √©rt√©kes√≠t√©s√©hez √©s saj√°t kutat√°s, statisztika k√©sz√≠t√©s√©hez haszn√°lja fel. Az ezekrŇĎl k√©sz√ľlt kimutat√°sok publik√°l√°sa csak olyan form√°ban t√∂rt√©nik, amely nem alkalmas az egyes Felhaszn√°l√≥k egyedi beazonos√≠t√°s√°ra.
24.3. Automatikusan gyŇĪjt√∂tt inform√°ci√≥k – A Weboldalon tett l√°togat√°sok sor√°n egy vagy t√∂bb cookie – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmaz√≥ kis f√°jl – ker√ľl megk√ľld√©sre a Weboldal l√°togat√≥ (a tov√°bbiakban L√°togat√≥) sz√°m√≠t√≥g√©p√©re, amely(ek) r√©v√©n annak b√∂ng√©szŇĎje egyedileg azonos√≠that√≥ lesz. A cookie-k felhaszn√°l√°sa a Google Adwords rendszer√©n kereszt√ľl t√∂rt√©nik. Ezek a cookie-k csak az adott oldal megl√°togat√°s√°nak t√©ny√©t √©s idej√©t t√°rolj√°k, semmilyen m√°s inform√°ci√≥t nem. A k√ľlsŇĎ szolg√°ltat√≥k ezen cookie-k seg√≠ts√©g√©vel t√°rolj√°k, ha a l√°togat√≥ kor√°bban m√°r l√°togat√°st tett a hirdetŇĎ webhely√©n, √©s ez alapj√°n hirdet√©seket jelen√≠tenek meg a L√°togat√≥ sz√°m√°ra k√ľlsŇĎ szolg√°ltat√≥k partnereinek internetes webhelyein. K√ľlsŇĎ szolg√°ltat√≥k cookie-k seg√≠ts√©g√©vel, a L√°togat√≥ Weboldalon kor√°bban tett l√°togat√°sa alapj√°n jelen√≠tik meg a hirdet√©st a L√°togat√≥ sz√°m√°ra.
A cookie-t a l√°togat√≥ k√©pes t√∂r√∂lni a saj√°t sz√°m√≠t√≥g√©p√©rŇĎl, illetve letilthatja b√∂ng√©szŇĎj√©ben a cookie-k alkalmaz√°s√°t. A cookie-k kezel√©s√©re √°ltal√°ban a b√∂ng√©szŇĎk Eszk√∂z√∂k/Be√°ll√≠t√°sok men√ľj√©ben az Adatv√©delem be√°ll√≠t√°sai alatt, cookie vagy s√ľti megnevez√©ssel van lehetŇĎs√©g. A L√°togat√≥ a Google hirdet√©sek kikapcsol√°s√°ra szolg√°l√≥ oldalon tilthatja le a Google cookie-jait. A Google cookie-kezel√©s√©rŇĎl a https://support.google.com/adwords/answer/2549063?hl=hu oldalon olvashat r√©szletesen. A cookie-k haszn√°lat√°nak letilt√°sa azt eredm√©nyezheti, hogy a weboldal l√°togat√°sakor a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny kisebb lesz, valamint egyes szolg√°ltat√°sok teljesk√∂rŇĪen nem vehetŇĎk ig√©nybe.
A Service 4 You Operation Kft. √©s a Google szolg√°ltat√≥kon k√≠v√ľli honlapok l√°togat√°sa sor√°n m√©g a k√∂vetkezŇĎ k√ľlsŇĎ szolg√°ltat√≥k is elhelyezhetnek cookie-kat a L√°togat√≥ sz√°m√≠t√≥g√©p√©n: Addthis, DoubleClick, Facebook, Twitter, YouTube.
24.4. A Szolg√°ltat√≥ nem v√°llalja a felelŇĎss√©get a m√°r t√∂r√∂lt, de az internetes keresŇĎprogramok k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel m√©gis archiv√°l√°sra ker√ľlt, kor√°bbi oldalai√©rt. Ezek elt√°vol√≠t√°s√°r√≥l a keresŇĎoldal mŇĪk√∂dtetŇĎj√©nek kell gondoskodni.
24.5. A Szolg√°ltat√≥ √°ltal √ľzemeltetett weboldalak html k√≥dja web analitikai m√©r√©sek c√©lj√°b√≥l f√ľggetlen, k√ľlsŇĎ szerverrŇĎl √©rkezŇĎ √©s k√ľlsŇĎ szerverre mutat√≥ hivatkoz√°sokat tartalmazhat. A web analitikai szolg√°ltat√≥ szem√©lyes adatokat nem, csak a b√∂ng√©sz√©ssel kapcsolatos, az egyes egy√©nek beazonos√≠t√°s√°ra nem alkalmas adatokat kezel. Jelenleg a web analitikai szolg√°ltat√°sokat a Google Inc. v√©gzi (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043), a Google Analytics szolg√°ltat√°s keret√©ben. Tov√°bbi inform√°ci√≥ a c√©g adatv√©delmi ir√°nyelveirŇĎl: http://www.google.com/privacy.html

25. Hírlevél

25.1. A Szolg√°ltat√≥ az √°ltala √ľzemeltett honlap h√≠rleveleire feliratkoz√≥ szem√©lyeknek havonta ak√°r t√∂bb alkalommal is √ļjdons√°gokat, h√≠reket √©s aj√°nlatokat tartalmaz√≥ online H√≠rleveleket √©s elektronikus direkt marketing √ľzeneteket (a tov√°bbiakban: H√≠rlev√©l) k√©zbes√≠t.
25.2. A H√≠rlev√©lre val√≥ feliratkoz√°shoz a n√©v √©s e-mail c√≠m megad√°sa k√∂telezŇĎ. A H√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°ssal a Felhaszn√°l√≥ hozz√°j√°rul megadott adatai kezel√©s√©hez. A Szolg√°ltat√≥ az adatokat mindaddig kezeli, ameddig azok t√∂rl√©s√©t az √©rintett nem k√©ri.
25.3. A leiratkoz√°s lehetŇĎs√©g√©t minden h√≠rlev√©lben egy k√∂zvetlen link biztos√≠tja, illetve a weboldalon is van r√° lehetŇĎs√©g.
25.4. A megadott személyes adatok valódiságáért a Felhasználó felel.
25.5. Az adatkezelés biztonsága
25.5.1. A Szolg√°ltat√≥ az adatokat v√©di k√ľl√∂n√∂sen a jogosulatlan hozz√°f√©r√©s, megv√°ltoztat√°s, tov√°bb√≠t√°s, nyilv√°noss√°gra hozatal, t√∂rl√©s vagy megsemmis√≠t√©s, valamint a v√©letlen megsemmis√ľl√©s √©s s√©r√ľl√©s ellen.
25.5.2. A Szolg√°ltat√≥ a szerver √ľzemeltetŇĎivel egy√ľtt olyan technikai, szervez√©si √©s szervezeti int√©zked√©sekkel gondoskodik az adatok biztons√°g√°r√≥l, ami az adatkezel√©ssel kapcsolatban jelentkezŇĎ kock√°zatoknak megfelelŇĎ v√©delmi szintet ny√ļjt.
25.5.3. A Felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott szem√©lyes adatokhoz az adatkezelŇĎ munkat√°rsai f√©rhetnek hozz√°. Szem√©lyes adatokat a megjel√∂lteken k√≠v√ľl harmadik szem√©lyeknek az adatkezelŇĎ nem ad √°t. Ez nem vonatkozik az esetleges, t√∂rv√©nyben elŇĎ√≠rt, k√∂telezŇĎ adattov√°bb√≠t√°sokra, amelyekre csak rendk√≠v√ľli esetekben ker√ľlhet sor. Az adatkezelŇĎ az egyes hat√≥s√°gi adatk√©r√©sek teljes√≠t√©se elŇĎtt minden egyes adat tekintet√©ben megvizsg√°lja, hogy val√≥ban fenn√°ll-e az adattov√°bb√≠t√°s jogalapja.
25.5.4. A Szolg√°ltat√≥ harmadik f√©l r√©sz√©re szem√©lyes adatokat nem ad ki, csak az √©rintett elŇĎzetes √©s kifejezett hozz√°j√°rul√°sa alapj√°n.
25.5.5. A Felhaszn√°l√≥ tudom√°sul veszi, hogy a Szolg√°ltat√≥ t√∂rv√©nyi felhatalmaz√°s alapj√°n k√∂teles a megkeresŇĎ hat√≥s√°g r√©sz√©re szem√©lyes adatot kiadni, amennyiben annak t√∂rv√©nyi felt√©telei fenn√°llnak. A t√∂rv√©nyen, hat√≥s√°gi vagy b√≠r√≥s√°gi hat√°rozaton alapul√≥ adatszolg√°ltat√°ssal szemben a Felhaszn√°l√≥ nem emelhet kifog√°st.

26. Adatvédelmi nyilatkozat

26.1. A Szolg√°ltat√≥ tev√©kenys√©ge sor√°n kiemelten fontosnak tartja a szem√©lyes adatok v√©delm√©t. A rendelkez√©s√©re bocs√°tott szem√©lyes adatokat minden esetben a hat√°lyos jogszab√°lyoknak eleget t√©ve kezeli, gondoskodik azok biztons√°g√°r√≥l, megteszi azokat a technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket, valamint kialak√≠tja azokat az elj√°r√°si szab√°lyokat, amelyek a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok betart√°s√°hoz sz√ľks√©gesek.
26.2. Az adatv√©delmi nyilatkozat a mindenkori hat√°lyos jogszab√°lyok alapj√°n ker√ľl kialak√≠t√°sra, k√ľl√∂n√∂s tekintettel
26.2.1. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info. törvény);
26.2.2. a szem√©lyes adatok kezel√©se vonatkoz√°s√°ban az egy√©nek v√©delm√©rŇĎl √©s az ilyen adatok szabad √°raml√°s√°r√≥l az Eur√≥pai Parlament √©s az Eur√≥pai Uni√≥ Tan√°csa 1995. okt√≥ber 24-i 95/46/EK ir√°nyelv√©re;
26.2.3. az egy√©nek v√©delm√©rŇĎl a szem√©lyes adatok g√©pi feldolgoz√°sa sor√°n, Strasbourgban, 1981. janu√°r 28. napj√°n kelt Egyezm√©ny kihirdet√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 1998. √©vi VI. t√∂rv√©nyre;
26.2.4. az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©nyre;
26.2.5. a kutat√°s √©s a k√∂zvetlen √ľzletszerz√©s c√©lj√°t szolg√°l√≥ n√©v- √©s lakc√≠madatok kezel√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 1995. √©vi CXIX. t√∂rv√©nyre.
26.3. A Szolg√°ltat√≥ tev√©kenys√©ge sor√°n a szem√©lyes adatok kezel√©se minden esetben √∂nk√©ntes hozz√°j√°rul√°son alapul. A Felhaszn√°l√≥k adatait a Szolg√°ltat√≥ az Info. t√∂rv√©ny √©rtelm√©ben kiz√°r√≥lag szerzŇĎd√©sk√∂t√©si, sz√°ml√°z√°si, valamint saj√°t rekl√°mc√©ljaira haszn√°lja fel.
26.4. Az adatkezelŇĎ √°ltal kezelt adatfajt√°k: Vend√©g/Felhaszn√°l√≥ neve, igazolv√°ny√°nak sz√°ma √©s t√≠pusa, sz√ľlet√©si ideje, √°llampolg√°rs√°ga, lakc√≠me, al√°√≠r√°sa √©s vide√≥ felv√©tel.

27. Az √©rintettek jogai √©s jog√©rv√©nyes√≠t√©s√ľk

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: H Р1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391 1400
Fax: +36 (1) 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Weboldal: www.naih.hu
Elnök: Dr. Péterfalvi Attila

Az adatkezelŇĎ adatai, el√©rhetŇĎs√©gei:
Név: ETO HOTEL Kft.
Sz√©khely: H – 9027 GyŇĎr, Nagys√°ndor J√≥zsef u. 31.
Levelez√©si c√≠m (√ľzleti tev√©kenys√©g helye): H – 9027 GyŇĎr, Nagys√°ndor J√≥zsef u. 31.

28. Jogi nyilatkozat

28.1. A Szolg√°ltat√≥ weboldal√°n el√©rhetŇĎ szolg√°ltat√°sok haszn√°lat√°val a Felhaszn√°l√≥ elfogadja az itt felsorolt felt√©teleket.
28.2. A Szolg√°ltat√≥ minden √©sszerŇĪ erŇĎfesz√≠t√©st megtett annak biztos√≠t√°s√°ra, hogy a weboldalon k√∂z√∂lt minden inform√°ci√≥ pontos legyen a felt√∂lt√©se idŇĎpontj√°ban. Ennek ellen√©re a Szolg√°ltat√≥ sem kifejezetten, sem r√°utal√≥ m√≥don nem v√°llal felelŇĎss√©get, illetve szavatoss√°got a weboldalon kereszt√ľl ny√ļjtott inform√°ci√≥k√©rt, √©s fenntartja a jogot arra, hogy √©rtes√≠t√©s n√©lk√ľl azon b√°rmikor v√°ltoztat√°sokat √©s jav√≠t√°sokat hajtson v√©gre, illetve a weboldalt vagy az azon k√∂z√∂lt inform√°ci√≥kat r√©szben vagy eg√©szben megsz√ľntesse.
28.3. A Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get a weboldalon elŇĎfordul√≥ semmilyen pontatlans√°g√©rt, vagy hi√°nyoss√°g√©rt. Az aj√°nlatok jogilag nem k√∂telezŇĎ √©rv√©nyŇĪek, √©s semmilyen form√°ban nem jelentenek k√∂telezetts√©get a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra. A weboldalon tal√°lhat√≥ inform√°ci√≥kon alapul√≥ b√°rmilyen d√∂nt√©s a Felhaszn√°l√≥ saj√°t felelŇĎss√©ge.
28.4. A Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get a weboldalhoz, illetve az ott tal√°lhat√≥ b√°rmilyen inform√°ci√≥hoz val√≥ hozz√°f√©r√©sbŇĎl, illetve annak elmarad√°s√°b√≥l vagy ezek felhaszn√°l√°s√°b√≥l sz√°rmaz√≥ semmif√©le vesztes√©g√©rt vagy k√°r√©rt.
28.5. A Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get olyan, harmadik f√©l √°ltal l√©trehozott, tov√°bb√≠tott, t√°rolt, hozz√°f√©rhetŇĎv√© tett, vagy publik√°lt tartalmak√©rt, amelyekhez a Szolg√°ltat√≥ weboldala kapcsol√≥dik, vagy amelyekre a weboldal hivatkozik.4. A Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get a weboldalhoz, illetve az ott tal√°lhat√≥ b√°rmilyen inform√°ci√≥hoz val√≥ hozz√°f√©r√©sbŇĎl, illetve annak elmarad√°s√°b√≥l vagy ezek felhaszn√°l√°s√°b√≥l sz√°rmaz√≥ semmif√©le vesztes√©g√©rt vagy k√°r√©rt.
28.6. A Szolg√°ltat√≥ nem garant√°lja, hogy a weboldalhoz val√≥ hozz√°f√©r√©s folyamatos vagy hibamentes lesz. A Szolg√°ltat√≥ nem tartozik felelŇĎss√©ggel azok√©rt az esetlegesen bek√∂vetkezŇĎ k√°rok√©rt, vesztes√©gek√©rt, k√∂lts√©gek√©rt, amelyek a weboldal haszn√°lat√°b√≥l, annak haszn√°latra k√©ptelen √°llapot√°b√≥l, nem megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©bŇĎl, √ľzemzavar√°b√≥l, az adatok b√°rki √°ltal t√∂rt√©nŇĎ illet√©ktelen megv√°ltoztat√°s√°b√≥l keletkeznek, illetve amelyek az inform√°ci√≥tov√°bb√≠t√°si k√©sedelembŇĎl, sz√°m√≠t√≥g√©pes v√≠rusb√≥l, vonal- vagy rendszerhib√°b√≥l vagy m√°s hasonl√≥ okb√≥l sz√°rmaznak.
28.7. A Szolg√°ltat√≥ ‚Äď a vevŇĎi, partnerei √©s egy√©b √ľgyfelei szem√©ly√©re, adataira, a fenn√°ll√≥ √ľzleti kapcsolataira vonatkoz√≥ valamennyi inform√°ci√≥t √ľzleti titokk√©nt kezeli. Az √ľzleti titokk√©nt t√∂rt√©nŇĎ kezel√©s al√≥l csak az √©rintett adatszolg√°ltat√≥ adhat felment√©st. A Szolg√°ltat√≥ az interneten kereszt√ľl hozz√° eljuttatott valamennyi adatot ugyanolyan v√©delemmel kezeli, mintha azokat egy√©b √ļton bocs√°tott√°k volna rendelkez√©s√©re.
28.8. A Szolg√°ltat√≥ weboldala, az azon tal√°lhat√≥ minden k√©pi, hang √©s sz√∂veges tartalom √©s azok elrendez√©se, k√ľl√∂n√∂sen nevek, log√≥k illetve grafik√°k, t√°j√©koztat√≥k, elemz√©sek √©s egy√©b inform√°ci√≥s anyagok szerzŇĎi jogi oltalom alatt √°llnak.
28.9. A weboldal tartalma eg√©sz√©nek, vagy r√©szeinek b√°rmilyen form√°ban felhaszn√°l√°sa k√ľl√∂n√∂sen reproduk√°l√°sa, √°truh√°z√°sa, terjeszt√©se, √°tdolgoz√°sa, vagy t√°rol√°sa, a szem√©lyes haszn√°laton t√ļl kiz√°r√≥lag a Szolg√°ltat√≥ kifejezett erre vonatkoz√≥ √≠r√°sos enged√©ly√©vel lehets√©ges.
28.10. A weboldal teljes tartalma a Szolg√°ltat√≥ tulajdona, illetve rendelkez√©se alatt √°ll. A weboldal tartalma szerzŇĎi jogi v√©delem alatt √°ll. Amennyiben a szerzŇĎi jogr√≥l sz√≥l√≥ 1999. √©vi LXXVI. t√∂rv√©ny m√°sk√©nt nem rendelkezik, a weboldal egyetlen r√©sze sem m√°solhat√≥ vagy publik√°lhat√≥ a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes √≠r√°sbeli hozz√°j√°rul√°sa n√©lk√ľl.
28.11. Személyes használat körében a weboldal tartalmának, vagy kivonatainak számítógépen tárolása, illetve kinyomtatása a felhasználó részére megengedett.
28.12. A weboldalra felt√∂lt√∂tt vagy Szolg√°ltat√≥hoz k√ľld√∂tt √ľzenetek tartalm√°√©rt √©s a benne foglalt inform√°ci√≥k val√≥s√°gtartalm√°√©rt √©s pontoss√°g√°√©rt egyed√ľl a k√ľldŇĎ felel. A weboldal a l√°togat√≥knak ny√ļjtott szolg√°ltat√°s. A Szolg√°ltat√≥ fenntartja a jogot a weboldal tartalm√°nak indokl√°s √©s √©rtes√≠t√©s n√©lk√ľli b√°rmely idŇĎpontban t√∂rt√©nŇĎ m√≥dos√≠t√°s√°ra vagy kieg√©sz√≠t√©s√©re.
28.13. A Szolg√°ltat√≥ fentiekben r√©szletezett felt√©teleitŇĎl elt√©rŇĎ vagy azokat s√©rtŇĎ weboldal-haszn√°lat szerzŇĎi jogi, polg√°ri jogi √©s b√ľntetŇĎjogi k√∂vetkezm√©nyekkel j√°rhat. A Szolg√°ltat√≥ minden tudom√°s√°ra jutott jogs√©rt√©ssel szemben fell√©p.
28.14. Amennyiben a hat√°lyos jogszab√°lyok szerint a jogi nyilatkozat b√°rmely felt√©tele √©rv√©nytelennek minŇĎs√ľlne, az nem √©rinti a t√∂bbi felt√©tel √©rv√©nyess√©g√©t.

√Črv√©nyes visszavon√°sig.